• Pančevo ima novog evropskog šampiona!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Mladi Pančevac Ilija Serafimović postao šampion Evrope za mlade do 18 godina u rešavanju šahovskih problema.

    Ilija je na Prvenstvu Evrope za mlade u ubrzanom i brzopoteznom šahu i rešavanju šahovskih problema koje je počelo 27. decembra, do titule evropskog prvaka do 18 godina u rešavanju šahovskih problema došao sa osvojenih 42 poena od 45 mogućih.

    One je iza sebe ostavio predstavnike Belorusije i Rusije.

    Mladi pančevački šahista ovako je na najbolji način završio 2021. godinu, u kojoj je ponovo dokazao svoju supremaciju u nejtežim šahovskim disciplinama.

    Ranije ove godine na Svetskom prvenstvu na Rodosu ostvario je veliki uspeh, o čemu je 013info izveštavao.

    Nakon toga, Ilija je učestvovao i na dva kola Lige rešavača Srbije i jednom bio treći, a jednom prvi i popravio rejtig za ukupno 98 poena u odnosu na rejting listu od 01. Oktobra 2021. To mu je donelo skok od 32 mesta, tako da će na svetskoj  listi od 1. Januara 2022. godine sa 2.431 poenom biti 36. rešavač na svetu, a 4. među juniorima do 23 godine.

    Pančevački gimnazijalac je ove godine postao i najmlađi FIDE majstor rešavač u Srbiji, te bi se moglo reći da je da je titulom šampiona Evrope zaokružio celu uspešnu godinu.

    Mladi Pančevac Ilija Serafimović postao šampion Evrope za mlade do 18 godina u rešavanju šahovskih problema.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]