• PANČEVO: Klub bez atletske staze šesti u državi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U subotu 20.juna 2020.god na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici održano je Ekipno prvenstvo Srbije za mlađe juniore. Na takmičenju su bile prisutne sve najbolje ekipe u Srbiji u ženskoj i muškoj konkurenciji. Sve što je najbolje u srpskoj atletici bilo je toga dana u Sremskoj Mitrovici.

    Takmičenje je pokvarilo samo vreme jer je gotovo na celom takmičenju padala kiša, bilo je dosta hvadno i vetrovito pa su izostali vrhunski rezultati.

    AK „Dinamo“ Pančevo zasluženo se našao na finalnom Ekipnom prvenstvu Srbije u ženskoj i muškoj konkurenciji – među osam najboljih klubova u Srbiji.

    Najbolje rezultate po očekivalju postigli su Marija Mrkela i Aleksa Živanov pobedivši u svojim trkama.Marija Mrkela je pobedila na 800 m. Zbog izuzetno lošeg vremena dogovor je bio da istrči koliko je potrebno za pobedu i ona je to ispunila.

    Aleksa Živanov je takođe pokazao pobedom da je najbolji bacač koplja u Srbiji u svojoj konkurenciji.

    Izuzetan je bio nastup  Andreja Božanića koji je u trci na 1500 m osvojio srebrnu medalju i Anastasije Mrkele koja je bila treća na 400 m.

    Lični rekord u bacanju koplja od 500 g postigla je Lana Cvetkoski i u konkurenciji starijih devojčica osvojila četvrto mesto.

    – Moramo pomenuti Lanu Anđelovski koja je odlično istrčala trku na 100m prepone, Ninu Krsmanović u skoku u dalj i vis kao i Tijanu Nikolić u trci na 1500m. U muškoj konkurenciji odličan nastup imali su naši atletičari: Strahinja Stevšić u trkama na 100m i 400m kao i naš novi član Luka Samardžić koji je nastupio u tri discipline (skoku u dalj i vis kao i u štafeti). Ovi momci su dali nemerljivi doprinos našem uspešnom nastupu na ovom takmičenju, rekao je Ljupčo Cvetkoski, trener AK Dinamo.

    Na takmičenju su još nastupili i Anđela Brošćanc, Andrea Milićev, Katarina Njari, Natalija Kostadinović, Srna i Damjan Marković. 

    AK „Dinamo“ je u ukupnom zbiru bodova na kraju takmičenja osvojio šesto mesto u ženskoj i sedmo mesto u muškoj konkurenciji.

    – Ako sagledamo u kakvim uslovima treniraju ostali najbolji klubovi u Srbiji, i da smo mi jedini klub u konkurenciji bez atletske staze, možemo biti ponosni na naš klub Dinamo, rekao je Cvetkoski.

     

    AK „Dinamo“ Pančevo zasluženo se našao na finalnom Ekipnom prvenstvu Srbije u ženskoj i muškoj konkurenciji – među osam najboljih klubova u Srbiji.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport