• PANČEVO: Marko Perović je novi šef stručnog štaba Železničara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Bivši fudbaler Crvene zvezde, Vojvodine, Kremonezea, Vitesea, Sporting Hihona i Napolija, Marko Perović, novi je trener pančevčevačkog Železničara. Na klupi novog prvoligaša on će zameniti Dušana Jevrića.

    Perović već 20 godina živi i radi u Italiji, a dolazak u naš grad praktično predstavlja njegov povratak u srpski fudbal.

    „U Pančevo sam došao preko zajedničkih prijatelja i dopao mi se program Železničara. Velika šansa i iskušenje za mene. Imam veliki entuzijazam. Radio sam sa Zoranom Milinkovićem u Vojvodini, kasnije u OFK Beogradu, Spartaku i kiparskom Anortozisu, a poslednji klub bio mi je Al-Feiha sa Slavoljubom Muslinom„, rekao je Perović na predstavljanju u prostorijama kluba.

    Cilj će biti opstanak u Prvoj ligi.

    „Radićemo na tome da zadržimo status u Prvoj ligi Srbije. To je primarni cilj, opstanak, za nešto više je nezahvalno pričati jer se menja rang, veći je nivo fudbala, igrači ulaze u profesionalizam“, poručio je novi trener Železničara.

    Sportski direktor pančevačkog prvoligaša Saša Radulović rekao je da će novi šef struke imati punu podršku svih u klubu i poželeo mu dobrodošlicu.

    Iskoristili smo priliku da ga pitamo u vezi nedavnih saznanja da je legenda Partizana i srpskog fudbala Saša Ilić trebalo da preuzme Železničar.

    „Mogu da potvrdim da je bilo kontakata i sa mnom i sa predsednikom kluba (Zoran Naunković, prim. aut.). Naša je ideja bila da trener u novoj sezoni bude Saša Ilić kao veliko ime. Bio je opcija, bili smo blizu dogovora, ali je on odustao zbog nekih privatnih obaveza i drugih planova i nije prihvatio našu ponudu. Ali, Saša je ostavio otvorena vrata za saradnju u budućnosti“, odgovorio je Radulović.

    Železničar će prvi deo priprema odraditi u Pančevu, a potom će se preseliti na Zlatibor.

    Na planinskoj lepotici je za sredinu jula već ugovoreno nekoliko pripremnih utakmica sa timovima iz Superlige.

    U Prvoj ligi će sledeće sezone učestvovati 18 klubova, a još uvek se čeka potvrda da li će prvenstvo početi 8. ili 15. avgusta.

     

    Bivši fudbaler Crvene zvezde, Vojvodine, Kremonezea, Vitesea, Sporting Hihona i Napolija, Marko Perović, novi je trener pančevčevačkog Železničara. Na klupi novog prvoligaša on će zameniti Dušana Jevrića.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]