• PANČEVO: Nove medalje za atletičare Panonije na Prvenstvu Srbije za pionire

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U subotu 29.02.2020. u atletskoj dvorani na Banjici održano je Prvenstvo Srbije za mlađe pionire. AK „Panonija“ ja nastupio sa 3 atletičara, a osvojena je jedna medalja.

    U disciplini sportskog hodanja na stazi dužine 1000m nastupili su brat i sestra Valentina i Vladimir Mirkov.

    U veoma jakoj konkurenciji Valentina (2010) koja je po prvi put nastupila u toj disciplini zauzela je deseto mesto dok je Vladimir (2008) zauzeo peto mesto sa novim ličnim rekordom 6:30,82.

    Odmah nakon toga u trci pionira na 200m bronzano odličje je zaradio Zandi Štrkalj (2007) i time potvrdio da je jedan od najboljih sprintera u Srbiji. U veoma jakoj konkurenciji Zandi je tim plasmanom i rezultatom 28.07 sekundi postavio i svoj novi lični rekord i zadržao treću poziciju koju je i prošle godine držao u sprintu na 200 i 300m.

    Dan kasnije u nedelju 01.03.2020. godine održano je i Prvenstvo Srbije za starije pionire. Ovoga puta u disciplini sportskog  hodanja na stazi dužine 2000m nastupili su Vladimir  Mirkov (2008) i Zandi Štrkalj (2007). Vladimir Mirkov je osvojio srebrnu medalju dok je Zandi Štrkalj bronzano odličje izgubio 20m pre cilja tehničkom greškom i odlukom sudija o diskvalifikaciji.. Pored njih nastupila je i ženska štafeta 4x200m u sastavu: Isidora Pavlović, Lajči Štrkalj, Jelena Grujičić i Ana Dragojević koja kao trećeplasirana u svojoj grupi ovoga puta nije došla do odličja.

    Trener Saša Stojilović ne krije zadovoljstvo obzirom da je u prva dva meseca „Panonija“ osvojila 9 medalja na Prvenstvima Srbije, kao i pozivom selektora Zukovića koji je Lazića na osnovu postignutih rezultata uvrstio u reprezentaciju Srbije.

    U subotu 29.02.2020. u atletskoj dvorani na Banjici održano je Prvenstvo Srbije za mlađe pionire. AK „Panonija“ ja nastupio sa 3 atletičara, a osvojena je jedna medalja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]