Cvetkoski i Marija Mrkela
Sport

PANČEVO: O Mariji Mrkeli, mladoj pančevačkoj atletičarki, najbolje govore njeni rezultati

Izvor: 
013info Pon, 21/09/2020 - 16:01

Sjajna Mrkela Marija iz Atletskog kluba Dinamo osvojila je dve medalje na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore u trkama na 200m i 400m na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore koje je održano prošlog vikenda u Sremskoj Mitrovici.

U trci na 400m prvog dana istrčala je 57,30 dok je drugog dana trčala 200m u kvalifikacijama 25,75 a u finalu je bila srebrna sjajnim rezultatom 25,52. Marija, iako pionirka, pokazuje da se potpuno ravnopravno takmiči sa svim najboljim juniorkama u Srbiji.

- Marija je ove godine osvajala medalje na svim Prvenstvima Srbije na kojima je imala pravo nastupa. Jedina je atletičarka Pančeva koja je i na ovom takmičenju osvojila medalje, kaže njen trener Ljupčo Cvetkoski.

Šta reći o ovoj devojčici, a da svi njeni rezultati to sami ne govore o njoj? 

- Najperspektivnija atletičarka u Srbiji u mlađe uzrastnim kategorijama u sprinterskim disciplinama. Graciozno trčanje, borbenost, atletska konstitucija, izuzetna motorika, sve u superlativu o njoj možemo pričati. Talenat kakav se odavno nije pojavio u Pančevu a ni u Srbiji, tvrdi Cvetkoski i sam nekada uspešan atletičar.

Sada je na red došao njen stručni tim koji ovaj dijamant treba da izbrusi. Ona od sledeće godine ima pravo nastupa na zvaničnim međunarodnim takmičenjima. Ne treba je odmah baciti u vatru ali će sigurno vrlo brzo Marija proneti ime našeg grada Pančeva i Republike Srbije širom Evrope.

- Ponavljam da je ona rođena za velike rezultate i ne bi trebalo da sagori kao mlađa juniorka ili pionirka, već da bude najbolja kao seniorka isto kao njen veliki uzor  Zorana Barjaktarović, pojašnjava Cvetkoski.

 

 
MarketingNajnovije vesti