• PANČEVO: Osobe sa invaliditetom takmičile se u streličarstvu na prvom turniru ove godine

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prvi parastreličarski turnir u Srbiji ove godine u dvorani, u sali škole „Braca Petrov”, organizovalo je danas novoformirano Udruženje osoba sa invaliditetom „Zlatni krug”. Tom prilikom održan je veliki broj disciplina – od najmlađih do najstarijih kategorija, a pored domaćina nadmetali su se i takmičari iz Smedereva, Subotice, Novog Sada i Kragujevca.

    Na kraju su i članovi pančevačkog kluba postigli zapažene rezultate, pa je Ivica Špehar, koji je i osnivač „Zlatnog kruga”, bio drugi u kategoriji veterana, a isti uspeh postigao je i dvadesetdevetogodišnji Nemanja Radaković u konkurenciji slepih i slabovidih.

    – Treba napomenuti da on gađa uspomoć pomagala koja se odnedavno koriste i kod nas. To je zapravo stalak na koji se prisloni ruka, što je neka vrsta repera za metu. Ovo je i jedini način da se osobe tom vrstom invalididteta bave streličarstvom. Nadam se da će još neko od njih, poput recimo članova Udruženja slepih i slabovidih, poželeti da se uključi u ovaj sport, a svako ko to želi može da se javi na moj fejsbuk profil – navodi Ivica Špehar.

    Treba reći i da će streličarstvo najverovatnije biti uvršteno u program sledeće paraolimpijade u Parizu. 

     

    Prvi parastreličarski turnir u Srbiji ove godine u dvorani, u sali škole Braca Petrov, organizovalo je danas novoformirano Udruženje osoba sa invaliditetom Zlatni krug. Tom prilikom održan je veliki broj disciplina – od najmlađih do najstarijih kategorija, a pored domaćina nadmetali su se i takmičari iz Smedereva, Subotice, Novog Sada i Kragujevca.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport