Parastreličarstvo
Sport

PANČEVO: Osobe sa invaliditetom takmičile se u streličarstvu na prvom turniru ove godine

Izvor: 
013info Ned, 07/02/2021 - 21:34

Prvi parastreličarski turnir u Srbiji ove godine u dvorani, u sali škole „Braca Petrov”, organizovalo je danas novoformirano Udruženje osoba sa invaliditetom „Zlatni krug”. Tom prilikom održan je veliki broj disciplina – od najmlađih do najstarijih kategorija, a pored domaćina nadmetali su se i takmičari iz Smedereva, Subotice, Novog Sada i Kragujevca.

Na kraju su i članovi pančevačkog kluba postigli zapažene rezultate, pa je Ivica Špehar, koji je i osnivač „Zlatnog kruga”, bio drugi u kategoriji veterana, a isti uspeh postigao je i dvadesetdevetogodišnji Nemanja Radaković u konkurenciji slepih i slabovidih.

– Treba napomenuti da on gađa uspomoć pomagala koja se odnedavno koriste i kod nas. To je zapravo stalak na koji se prisloni ruka, što je neka vrsta repera za metu. Ovo je i jedini način da se osobe tom vrstom invalididteta bave streličarstvom. Nadam se da će još neko od njih, poput recimo članova Udruženja slepih i slabovidih, poželeti da se uključi u ovaj sport, a svako ko to želi može da se javi na moj fejsbuk profil – navodi Ivica Špehar.

Treba reći i da će streličarstvo najverovatnije biti uvršteno u program sledeće paraolimpijade u Parizu. 

 
MarketingNajnovije vesti