• PANČEVO: Pobeda Železničara vrednija od bodova

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U derbiju 13 kola Prve lige Srbije fudbaleri Železničara zabeležili su pobedu protiv Rada sa Banjice od 2-1 (1-1). Ovaj trijumf mnogo je važniji od značajna tri boda na psihološkom planu, jer su pančevački fudbaleri savladali dojučerašnjeg super-ligaša sa bogatom tradicijom. Ovo je možda do sad i najvredniji „skalp” Železničara, pogotovu ako se zna da su gosti poveli u 16. minutu posle prekida igre i gola Lalatovića koji je bio najviši u skoku.

    Nisu poklekli izabranici Dragana Aničića i u 33. minutu Konatar  se najbolje snalazi u gužvi i uspeva da izjednači na 1-1. Dva minuta kasnije Rad je imao stopostotnu priliku za gol, ali je golman Knežević izvanredno reagovao.
     
    U drugom poluvremenu domaći igrači kreću mnogo odlučnije i to im se isplatilo u 58. minutu kada je Stanimirović lepo proigrao Đorđevića,a ovaj preciznim udarce dovodi svoju ekipu u vođstvo. Mogao je Sikimić u 83. minutu da spreči neizvesnu završnicu, ali posle njegovog šuta odbrambeni igrač Rada uspeva  loptu da  izbaci iz praznog gola . Posle meča Dragan Aničić je bio veoma zadovoljan zalaganjem i igrom svog tima:
     
    – Pokazali smo mentalnu snagu, jer nije lako preokrenuti rezultat protiv jedne ekipe kao što je Rad.Gosti su bili bolji na početku meča, ali brzo smo se snašli i mislim da smo zasluženo pobedili. Veliki je ovo izazov za dalje mečeve, jer smo pokazali da možemo ravnopravno igrati i protiv bivših superligaša- istakao je Aničić.
     
    Posle 13, kola Železničar se nalazi na 6. mestu sa 20 osvojenih bodova.
     
     

    U derbiju 13 kola Prve lige Srbije fudbaleri Železničara zabeležili su pobedu protiv Rada sa Banjice od 2-1 (1-1).

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]