• PANČEVO: Praznik džudoa u kojem su svi uživali

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Džudo klub „Tamiš” iz Pančeva organizovao je prvi međunarodni turnir pod nazivom „Trofej Tamiša”.

    Da je klub za dve godine postojanja stekao mnogo prijatelja u Srbiji, ali i van granica naše zemlje svedoče brojni učesnici koji su učestvovali na ovom takmičenju. Na turniru je bilo 650 mladih džudista iz 72 kluba iz Nemačke, Grčke, Kipra, Bosne i Hercegovine, Rumunje, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Bugarske, Makedonije i naravno naše zemlje. Organizator je obezbedio vredne pehare i medalje za najbolje učesnike, a prva odličja dobili su i poletarci koji su prvi put učestvovali na jednom turniru.

     

    Apsolutni pobednik prvog „Trofeja Tamiša” je DŽK Akademik” iz Nikšića sa 57 bodova, drugi je DŽK „Rakovica sa 56, a treći DŽK „Partizan” sa 53 boda. Domaći klub „Tamiš” osvojio je odlično četvrto mesto sa 50 bodova zahvaljujući odličnim rezultatima 9. takmičara koji su osvojili medalje. Na najviše pobedničko postolje popeli su se Natalija i Petar Novaković, Milena Sekulović, Nikola i Dejan Dolinga. Bronzane medalje osvojili su: Pavle Ćosić, Katarina Kešin, Kristijan i Aleksa Lehni. Mlade džudoke predvodili su treneri Marko Atanasov, Neda i Ivan Ostojić.

     

    Promoterka ovog turnira bila je članica DŽK „Tamiš” i naša reprezentativka Andrea Stojadinov koja je istakla da je izuzetno zadovoljna nastupom svih takmičara, ali i organizacijom turnira koji će sigurno prerasti u tradicionalan. Klub je pokazao da može organizovati ovako jedno veliko međunarodno takmičenje i nema razloga da tako i ne bude, a sve to je u interesu dece i promocije džudoa i sporta u u našem gradu.

     

     

    Džudo klub „Tamiš” iz Pančeva organizovao je prvi međunarodni turnir pod nazivom Trofej Tamiša.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]