Foto: PK Dinamo
Sport

PANČEVO: Šest medalja za plivače Dinama na Letnjem prvenstvu Vojvodine

Izvor: 
013info Pon, 28/06/2021 - 08:57


Proteklog vikenda održano je Letnje prvenstvo Vojvodine 2021. Lepa vest obradovala je plivače Dinama, jer je odlučeno da se ovo prvenstvo održi u našem gradu. Organizator prvenstva bio je Plivački Savez Vojvodine, a klub domaćin je Plivački klub “Dinamo”.

U subotu, 26. juna, sezonu plivanja na otvorenom bazenu našeg grada, imali su čast da otvore plivači u kategoriji pionira i kadeta. Od ukupno 16 klubova i prijavljenih 205 takmičara, Dinamo je predstavljalo njih 17. Osvojeno je šest medalja, četiri srebrne i dve bronzane.

Najuspešnija je bila Danica Konstantinov koja je osvojila dve srebrne medalje u disciplinama 100m ledjno i 200m mešovito, dok je u trci 100m kraul zauzela treće mesto.

Srna Milutinović osvojila je srebro u disciplini 100m delfin. Štafeta u disciplini 4x50m mešovito, u sastavu Danica Konstantinov, Olga Gavrilović, Srna Milutinović i Magdalena Pantić osvojila je drugo mesto.U štafeti kadeta, disciplina 4x50m mešovito osvojena je bronzana medalja. Štafeta je bila u sastavu, Andrea Poljak, Nina Čiča, Marta Konstantinov i Katarina Periz.

Sa ukupno osvojenih 235 poena, pioniri su zauzeli ekipno 4 mesto u konkurenciji od 12 klubova, dok su kadeti sa osvojenih 3737 poena zauzeli ekipno sedmo mesto od ukupno 11 klubova.

U nedelju, 27. juna, osvanuo je još jedan tropski letnji dan. Takmičenje je u kategoriji juniora i u apsolutnoj konkurenciji. Na ovom takmičenju, ekipno je osvojeno sedmo mesto sa ukupno osvojenih 8242 poena.

Štafeta u sastavu Iva Vranješ, Andrea Nađ, Jelena Vrhovac i Dagmar Husarik osvojila je drugo mesto u disciplini 4x100m mešovito.

Andrea Nađ bila je najuspešnija, osvojivši tri prva mesta u disciplinama 50m, 100m i 200m prsno.

Dagmar Husarik četiri srebrne medalje u disciplinama 50m delfin, 50m i 100m leđno i 200m mešovito.

Iva Vranješ dve bronzane medalje u disciplinama 50m i 100m leđnim stilom.

Jelena Vrhovac jednu srebrnu medalju u disciplini 200m delfin.

Petar Petrović osvojio je drugo mesto u disciplini 100m leđno.

Posle godinu i po dana pandemije, možemo reći da je protekli vikend bio sjajan. Nedostajala su takmičenja i druženja i navijanje mnogobrojne publike. Ali, i onaj mali broj navijača koji je bio na tribinama Pančevačkog bazena, uspeo je da vrati osmeh na lice plivačima svojim navijanjem. 
MarketingNajnovije vesti