• PANČEVO: Trener AK Dinamo vodiće sekciju za sprint Atletskog saveza Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nedavno je održan sastanak upravnog odbora Atletskog saveza Srbije.  Na ovom sastanku doneto je nekoliko važnih odluka koje će atletiku u Srbiji podići na viši nivo. Jeda od tih odluka podrazumeva forimiranje stučnog saveta po grupama atletskih disciplina. Pored toga, oformljen je stučni štab i odabrani su supervizori koji će voditi atletske kampove i savetovati trenere. Za svaku grupaciju disciplina, savez je imenovao po dvoje najboljih trenera. Komisijom će predsedavati Goran Obradović, trener naše najuspešnije atletičarke Ivane Španović. Prof. Ljupčo Cvetkoski, dugogodišnji trener u Atletskom klubu „Dinamo“ iz Pančeva zajedno sa Mirom Stojanović, odabran je da vodi sekciju za sprint, preponsko i štafetno trčanje.

    – Naš klub je zaista ponosan što je Atletski savez odbrao našeg trenera Ljupčeta da bude član sekcije za sprint, štafetno i preponsko trčanje. Ovakva odluka je takoreći bila i očekivana. Ljupčo je u atletici aktivan punih 36 godina. Funkciju trenera u klubu obavlja od 1996. godine. Na odluku saveza da njega odaberu kao člana komisije, svakako da je najviše doprineo uspeh sa atletičarkom Zoranom Barjaktarović. Ona je do sada u svojoj sportskoj karijeri osvojila 30 zlatnih medalja sa državnih prvenstava i kupova u svim uzrasnim kategorijama, učestovala je i na Balkanskim, Mediteranskim, Evropskim i svetskim takmičenjima gde je takođe ostvarivala značajne rezultate. Pored Zorane, brojni su državni reprezentativci i osvajači medalja prošli kroz rad sa Ljupčetom Cvetkoskim. Tri puta je bio proglešen kao najbolji trener ranijih godina od strane atletskog saveza Srbije, saopšteno je iz AK Dinamo.

    AK Dinamo se nada i novoj atletskoj stazi na Gradskom stadionu.

     Sa nestrpljenjem čekamo početak radova na izgradnji atletske staze u našem gradu. Po vrednovanju uspešnosti od strane saveza, atletski klub „Dinamo“ se trenutno nalazi na 6. mesto. Iimajući u vidu da u Srbiji postoji preko 90 aktivnih klubova svakako da smo ponosni na rezultat i uspeh koji smo zajedničkim radom postigli. Pre svega ovde bih istakao takmičare, potom trenere kao i ljude iz uprave kluba. Nadamo se da nam slede neka bolja vremena i uspešnija po razvoj atletike u našem gradu, dodaje se u saopštenju.

    Prof. Ljupčo Cvetkoski, dugogodišnji trener u atletskom klubu „Dinamo“ iz Pančeva zajedno sa Mirom Stojanović, odabran je da vodi sekciju za sprint, preponsko i štafetno trčanje.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport