• PANČEVO: Tri državna rekorda Kristine Cvjetićanin i tri zlata za Dinamo na Prvenstvu Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Takmičarke KDT Dinamo osvojile su tri zlatne medalje na Prvenstvu Srbije u powerliftingu koje je održano proteklog vikenda u Knjaževcu, a Kristina Cvjetićanin je oborila tri državna rekorda.

    Kristina je odnela ubedljivu pobedu u svojoj kateogoriji. Osvojila je zlatnu medalju i oborila rekorde u čučnju  132,5 kg, bench pressu 77,5 kg i totalu tj. zbir tri discipline – 360 kg. Na ovom prvenstvu Kristina je proglašena za najjaču seniorku i apsolutno najjaču takmičarku. Kristina poseduje nacionalnu kategorijizaciju Ministarstva sporta omladine Republike Srbije i njen cilj za narednu godinu usmeren je na odlazak na prvenstvo Evrope. 

    Nataša Mitorvić, kadetkinja, učestvovala je u kategoriji devojaka do 63 kg gde je osvojila zlatnu medalju. Nataša je najmlađa takmičarka KDT Dinamo i njen primarni sport je džudo, u kojem je takođe prvakinja države i kandidat za Evropska takmičenja. U kategoriji devojaka seniorki do 72 kg nastupila je naša najbolja takmičarka Kristina Cvjetićanin. U kategoriji juniorki do 84 kg telesne težine, nastupala je Barbara Totarvaj koja je osvojila zlatnu medalju.

    Ukupan broj učesnika nadmašio je 70, što je izuzetno veliki odziv s obzirom na svima nama poznatu situaciju. Organizator ovog takmičenja bio je powerlifting & bodybuilding klub Knjaževac a pod pokroviteljstvom sportskog saveza grada Knjaževca, opštine Knjaževac i powerlifting saveza Srbije. 

    Ekipu je predvodio Filip Vlajić, predsednik kdt „Dinamo“ koji je bio glavni sudija na ovogodišnjem prvenstvu Srbije u powerlifitngu.

    Naredno prvenstvo koje očekuje takmičare Dinama je prvenstvo Srbije u olimpijskom dizanju tegova u seniorskoj kategoriji, prvenstvo Vojvodine u powerliftingu kao i prvenstvo Srbije u bench press-u.

    Takmičarke KDT Dinamo osvojile su tri zlatne medalje na Prvenstvu Srbije u powerliftingu koje je održano proteklog vikenda u Knjaževcu, a Kristina Cvjetićanin je oborila tri državna rekorda.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]