Tamiš pioniri Prvenstvo Srbije Foto: privatna arhiva
Sport

PANČEVO: Tri medalje za atletičare Tamiša. Milica prvakinja Srbije

Izvor: 
013info Pon, 02/03/2020 - 13:15

Milica Bunčić je nova šampionka Srbije u dvorani u disciplini brzo hodanje na distanci od 2000m. Milica je distancu od 2000m savladala za fantastičnih 11:10,00 što je ujedno i najbolji rezultat u Srbiji u 2020 godini, .

U finalnoj trci je učestvovalo 12 najuspepnijih atletičarki, a Milica Bunčić je u sjajnom finišu došla do zlatne medalje i titule šampionke Srbije. Treba istaći veoma bitam momenat da Milica Bunčić atletiku trenira samo 6 meseci i pokazala je veliki talenat za discipline izdržljivosti. Uz titulu šampionke Srbije Milica je ostvarila i kategorisani rezultat – kategorizaciju prvi pionirski razred  - priznat od Srpskog atletskog saveza.

U istoj trci druga atletičarka AK Tamiš – Saška Radanov je osvojila drugo mesto, srebrnu medalju i titulu vicešampionke Srbije u disciplini brzo hodanje na distanci od 2000m sa rezultatom od 11:20,00.

Treća atletičarka AK Tamiš – Sanja Marić još jednom je pokazala zašto je jedna od najuspešnijih mladih atletičarki Srbije. Kai najmladja učesnica finalne trke na 600m osvojila je srebrnu medalju sa sjajnim rezultatom od 1:36.05., što je njen novi lični rekord i najbolji relultat u Srbiji u njenom godištu.

Ovim rezultato Sanja Marić je ostvarila kategorisani rezultat – kategorizaciju prvi pionirski razred – priznat od Srpskog Atletskog Saveza.

Emilija Jelesijević je dan ranije 29 marta na Prvenstvu Srbije do 14 godina ostvarila peto mesto  za AK Tamiš u trci na 1000m.

U nedelju 1 marta u organizaciji Srpskog Atletskog Saveza je održano pojedinačno Prvenstvo Srbije u atletici u kategoriji starijih pionira/ki U16. 

Atletska sezona u dvorani je ovim Prvenstvom Srbije završena, skede takmičenja na otvorenom gde se nadamo novim uspesima atletičara/ki AK Tamiš.
MarketingNajnovije vesti