Foto. AK Panonija
Sport

PANČEVO: Uspeh AK Panonija na Prvenstvu Srbije u atletici

Izvor: 
013info Pon, 08/02/2021 - 12:13

Na prvom ovogodišnjem Prvenstvu Srbije u atletici u kategoriji starijih juniora, koje je održano 30. i 31. januara u organizaciji Srpskog atletskog saveza, AK Panonija je nastupio sa dva atletičara.

Prvog dana u disciplini brzog hodanja na stazi Marko Zorić iz AK Surčin je osvojio zlatnu medalju dok je Stefan Lazić - višegodišnji prvak Srbije u disiplini brzog hodanja 3000m, osvajio srebrnu medalju. 

Aleksandar Dugić je ovaj put išao sjajno ali je 50m pred cilj nakon treće opomene dobio crveni karton zbog tehničke greške pa je time i diskvalifikovan.

Na seniorskom mitingu koji je održan 5. i 6. februara izmenom kalendara pripojeno je i Prvenstvo Srbije za seniore u višeboju pa je tako prvog dana nastupila Kristina Gojković koja je u prelazno roku u Panoniju prešla iz Crvene zvezde i kojoj je ovo prvi nastup nakon duže pauze usled povrede. Kako je u pitanju bio petoboj, popularna Tina - Bambina je najbolji rezultat imala u skoku u vis gde je imala drugi rezultat od 158 cm.  Ostale discipline je nsavladala pa su treneri zadovoljni ovim prvim nastupom i osmim mestom u ukupnom plasmanu sa osvojenih 2356 bodova.

Drugog dana takmičenja AK Panonija je nastupio u štafetnim trkama 4x400m. 

Muška štafeta u sastavu: Aleksandar Bošković, Aleksandar Dugić, Damjan Ćikić i Marko Begenišić je usled bolesti Aleksadra Franca i Nikole Oljače nastupila sa dva seniora i dva juniora, pa je tako osvojeno šesto mesto, iako su planovi bili osvajanje bronze.

AK Panonija već narednog vikenda odlazi na pripreme na Zlatibor gde će brusiti formu za naredna takmičenja.
MarketingNajnovije vesti