AK Tamiš ,sa godišnje skupštine Foto: privatna arhiva
Sport

PANČEVO: Uspešna godina AK Tamiš

Pančevo, Čet, 13/12/2018 - 07:27
Aleksandar Stojković


U prostorijama Sportskog saveza Pančevo 6. decembra održana je redovna, sedma po redu godišnja Skupština AK Tamiš. Skupštini je prisustvovalo 27 od 29 delegata sa pravom glasa i odlučivanja. Jednoglasno su usvojeni izveštaj o radu kluba u 2018 godini  i predložene aktivnosti za nastupajuću 2019 godinu.

Takmičari AK Tamiš su u 2018. godini osvojili:

13 medalja na državnim prvenstvima u atletici i to:

4 zlatne

6 srebrnih

3 bronzane.

Na prvenstvu Vojvodine u atletici osvojene su 3 medalje i to :

2 zlatne

1 bronzana.

Na atletskim mitinzima širom Srbije u 2018 godini atletičari/ke AK Tamiš su osvojili još 102 medalje..

2018 godina je tako po osvojenim trofejima bila najuspešnija od osnivanja kluba 2011 godine. Klub je u generalnom poredku prema zvaničnim podacima Atletskog Saveza Srbije u prvoj trećini od 109 klubova članova ASS-a, što je sjajan uspeh, obzirom na uslove u kojima atletičari/ke obavljaju treninge.

Svi atletičari su dobili priznanja za zalaganja na treningu i takmičenjima u 2018 godini, a posebne nagrade su dobili najuspešniji:

Najuspešnija atletičarka AK Tamiš u 2018 godini je Sanja Marić, Državna Šampionka i Šampionka Vojvodine u disciplini 600m do 14 i 16 godina. Sanja Marić je kategorisana atletičarka Atletskog Saveza Srbije.

Među najuspešnijim atletičarkama kluba je i Jelena Vasiljević, koja je u 2018 godini osvojila 3 medalje na Državnim Prvenstvima na 2000m i 3000m u kategoriji juniorki, takođe kategorisana atletičarka ASS-a. Saška Radanov je vicešampionka Srbije u disciplini brzo hodanja 600m, kao i Šampionka Vojvodine u istoj disciplini, takođe kategorisana atletičarka ASS.                                                 

Aleksa Nertica je Šampion Srbije u dvorani na 600m (brzo hodanje), a veteran Sava Živanov je trostruki osvajač medalja na prvenstvu Srbije u disciplinama 100m i 200m, kao i učesnik Prvenstva Balkana u atletici za veterane. Nagrađen je i senior Aleksandar Bošković za ukupni doprinos razvoju AK Tamiš. Takođe nagrađena je još i Aleksija Kocić, učesnica reprezentativnog kampa Vojne atletske Reprezentacije Srbije.

U subotu 8 decembra u atletskoj dvorani u Beogradu je u organizaciji AK Partizan odžan atletski miting pod nazivom – Miting Budućih Šampiona. Učešće je uzelo oko 500 atletičara/ki iz Srbije, Crne Gore, BIH. Ovo je ujedno i bila trka otvaranja atletske dvoranaske sezone. Atletski klub Tamiš predvodio  je trener Zoran Kocić.,a  klub je predstavljalo 8 (osmoro) atletičara/ki i zabeležen je odličan uspeh osvajanjem 4 (četiri) medalje.

Sanja Marić je nastupila u trci na 200m, sa godinu dana starijim atletičarkama i osvojila je srebrnu medalju sa neverovatnim ostvarenjem od 28,26s – što je ujedno i njen lični rekord i najbolji rezultat u Srbiji u svom godištu.

Saška Radanov je opravdala očekivanja u trci na 1000m (U14) brzo hodanje osvojivši srebrnu medalju sa reultatom novog ličnog rekorda od 5:03,00. U istoj disciplini u kaegoriji do 16 godina Jelena Vasiljević je osvojila takođe srebrnu medalju. Aleksandar Bošković je nastupio u trci seniora u trci na 60m i osvojio odlično 3 (treće) mesto i bronzanu medalju.

Za AK Tamiš su još nastupili i Anja Marić, Nikola Branisavljević, Aleksa Nertica, i Stefan Marić.
MarketingNajnovije vesti