• PANČEVO: Velika pobeda Železničara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U derbiju 22. Kola Prve lige Srbije fudbaleri Železničara pobedili su na svom terenu posle velike borbe Loznicu sa 1-0. 

     Kada bi se računao prolećni deo prvenstva novajlija u ligi bio bi na prvom mestu, naime fudbaleri Železničara ostvarili su i četvrtu uzastopnu pobedu.

     U prvom poluvremenu bili su izrazito bolji rival. Već u 10. minutu Savanović za korak kasni da pošalje loptu u gol, a umesto mreže u 31.minutu Stanić pogađa stativu. Ipak pravda stiže u 42. minutu kada je u šesnaestercu srušen štoper domaćih Mihajlov. Sudija je pokazao na jedanaesterac , a Kovačević je bio precizan sa bele tačke.

    U drugom poluvremenu Loznica je bila bolji rival, ali u završnici nisu imali pravo rešenje. Najbliži golu bili su u 60.minutu, ali je šut Komarčevića odbranio Knežević.Imali su gosti inicijativu i posle toga, ali domaći fudbaleri su još jednom pokazali da trenutno imaju najbolju odbranu u ligi, koja već 360 minuta nije primila gol. Nakon meča trener Železničara Dragan Aničić krio zadovoljstvo :

    – Veoma teška utakmica u kojoj mislim da smo bili bolji za taj jedan gol, ali lako je neka sitnica mogla da prevagne i na drugu stranu. To što već četvrtu utakmicu završavamo sa netaknutom mrežom nije slučajno, jer radili smo mnogo na tome da odbranu sigurno držimo na 20 metara i protivniku ne dozvoljavamo da lako stvara šanse. A i u drugim kolektivnim sportovima, ne samo u fudbalu od defanzive sve kreće i stvaraju dobri rezultati-zaključio je Aničić.

     Tek posle ove pobede fudbaleri Železničara su izašali iz opasne zone ispadanja  iz lige i do kraja prvenstva predstoji im velika borba da zadrže teško stečen status prvoligaša. Posle 22. Kola dele 9. I 10. mesto sa čačanskim Borcem , a u ovom kolu išli su im na ruku i rezultati konkurenata za opstanak koji su izgubili svoje mečeve.

     

    U derbiju 22. Kola Prve lige Srbije fudbaleri Železničara pobedili su na svom terenu posle velike borbe Loznicu sa 1-0.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]