Boks
Sport

PANČEVO: Zlatna rukavica ide u Ukrajinu

Pančevo, Sub, 30/11/2019 - 22:46
Aleksandar Stojković


Ukrajinski superteškaš Viktor Vihrist osvajač je trofeja „Zlatna rukavica“ na istoimenom međunarodnom bokserskom turniru održanom šezdeset drugi put zaredom, ovoga puta u pančevačkoj Hali sportova.

Ukrajinac je ovaj trofej zaslužio u finalnoj borbi sa našim reprezentativcem Vladanom Babićem kome je malo nedostjalo da odbrani ovaj trofej koji je prošle godine osvojio u Nišu. Ukrajinac je ipak bio spremniji.

Na truniru je nastupilo stotinak boksera iz 21 zemlje sveta, među njima Kuba, Italija, Maroko, Alžir, Ukrajina, Srbija i druge. Bokserski savez Srbije izuzetno je zadovoljan kvalitetom turnira, jer su sve zemlje poslale najbolje boksere koje u ovom trenutku imaju. Za najboljlu reprezentaciju proglašena je Ukrajina, a naša reprezetacija je od deset finalnih borbi imala predstavnike u čak četiri, i jednog pobednika. Veljko Gligorić u kategoriji do 57 kilograma pobedio je ukrajinskog borca Oleha Čuliačejeva.

Ovogodišnja Zlatna rukavica je jedan od pripremnih turnira pred kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.    
MarketingNajnovije vesti