Američki fudbal

‚‚Panteri" pokorili Niš

Pančevo, Ned, 27/03/2016 - 18:58
Tanja Marin

‚‚Imperatori Niš" : ‚‚Pančevo Panteri" - 6:33 (0:7; 0:7; 0:13; 6:6)

Na početku prvenstva u okviru Sportklub Prve lige Srbije pančevački ‚‚Panteri" su pokazali od čega su satkani, pokazali su i prepoznatljivu borbenost i paklenu odbranu. Bez gotovo dvadeset igrača, koji zbog povreda ili prekida igračke karijere ove sezone ne igraju za Klub američkog fudbala iz našeg grada, savladali su niške ‚‚Imperatore" fantastičnom igrom i demonstracijom sile rezultatom 6:33 (0:7; 0:7; 0:13; 6:6).  

‚‚Panteri" su u Niš otišli želji igre, nadmetanja i borbe nakog nešto više od 270 dana bez mečeva. Prevelika želja za igrom donela je potrebnu motivaciju i visok nivo koncentracije. Odbrana je ponovo, kao i prethodnih sezona bila stub oslonac igre ‚‚divljih mački". Nisu uspevali da priprete domaći ‚‚Imperatori", dok su sa druge strane terena, strpljivom igrom i po jednim ‚‚tačdaunom" u obe četvrtine prvog poluvremena gosti stekli sigurnu prednost. Prve poene u sezoni ‚‚Panterima" je doneo kapiten i jedan od najiskusnijih igrača, hvatač Bratislav Bošnjak, posle pasa dugog pet jardi ‚‚importa" i novog ‚‚kvoterbeka", Kevina Hačingsa, da bi on sam u drugoj deonici trčanjem od pet jardi udvostručio prednost svog tima. 

U nastavku meča napad pančevačkog prvoligaša je dodao gas i sa dva fantastična trčanja stranaca u svojim redovima, Majkla Kembela (trčanje dugo 15 jardi) i Kevina Hučingsa (55 jardi) u poslednju deonicu ušao sa prednošću od 0:27. Na početku poslednje četvrtine mladi kvoterbek Pantera, Stefan Spašić pasom dugim 15 jardi pronašao je Kembela za novi ‚‚tačdaun", čime je rešeno pitanje pobednika. Na kraju odbrana ‚‚Pantera" je ‚‚dozvolila" trčanje Denisa Ikića, novajlije u redovima ‚‚Imperatora", za počasne poene domaćina. 

U drugom kolu prvenstva, koje je na programu za dve nedelje (9. i 10. april), pančevačke ‚‚divlje mačke" igraju protiv ‚‚Divljih veprova" iz Kragujevca pred svojim navijačima na Sportskom centru ‚‚Mladost".

 

T.M. 

 

 
MarketingNajnovije vesti