• ‚‚Panterima“ pobeda za ‚‚plejof“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – U petom kolu Sport klub Prve lige Srbije ekipa ‚‚Pančevo Pantera“ savladala je u direktnoj borbi za ‚‚plejof“ ekipu ‚‚Sirmium Legionara“ rezultatom 29:28 (7:6; 6:15; 8:0; 8:7). Kockali su se ‚‚Panteri u poslednjem napadu, igrali su hrabro i to im se isplatilo, pa su posle zaostatka u samoj završnici došli do pobede, koja ih posle tri sušne godine vraća u doigravanje. 

    Meč na Sportskom centru ‚‚Mladost“ nije počeo dobro po ‚‚Pantere“ čija je odbrana dozvolila ‚‚importu“ ‚‚Legionara“ Parisu Liju da na samom startu pretrči 35 jardi do ‚‚end zone“ i donese gostima prednost – 0:6. Nakon toga je uspedio dugačak napad domaćih igrača, koji prekinut na više od pola sata dok su timovi čekali povratak vozila Hitne pomoći bez kojeg, po pravilima, ne može da se igra ni jedan minut meča. Pauza nije omeča ‚‚Pantere“ koji su postigli poene kada se sa jednog jarda u ‚‚end zonu“ gostiju ‚‚ušunjao“ kvoterbek Kevin Hačings, a zatim je i šuter Slavoljub Dukovski bio precizan za ektra poen i vođstvo ‚‚Pantera“ – 7:6. U drugoj deonici domaći su se dobro branili ispred svog gola, ali su kaznom dozvolili ekipi iz Sremske Mitrovice da dobije nova četiri pokušaja za gol, što oni nisu prokockali, da bi zatim iz gotovo bezizlazne pozicije i iznuđene akcije pretvorili akciju za dva poena (7:14). Napad pančevačkih ‚‚divljih mački“ je iskoristio sledeće akcije da dođe do novih poena preko ‚‚fulbeka“ Miloša Jankovića (promašen šut za ekstra poen), da bi onda pogrešila odbrana domaćih dozvolivši iskusnom hvataču ‚‚Legionara“, Milošu Kolibaru da pas od 80 jardi pretoči u novi ‚‚tačdaun“ i vođsvo rezultatom 13:21. 

    U drugom poluvremenu je bilo vidno da oba sastava žarko žele pobedu. Iz te želje igrači su pravili mnogo faulova, zbog čega su sudije bile prinuđene da često bacaju žute zastavice. U trećoj deonici ‚‚Panterima“ se vratilo u istoj meri u napadu, za ono što su doživeli u odbrani u prvom poluvremenu. Trkač Stefan Dedić je sjajnim trčanjem pronašao put do ‚‚end zone“ Mitrovčana, a onda je tokom pretvaranja za dva poena i velike konfuzije ‚‚Pantera“ lopta koju je bacio Kevin Hačings srećno našla put do ruku drugog Amerikanca u redovima ‚‚divljih mački“, Majkla Kembela za novo izjednačenje u susretu – 21:21. Dobro su se branili domaći igrači odbrane u poslednjoj deonici, ali su gosti ipak stigli do novog vođstva tri minuta pre kraja susreta preko Dejana Jašćura (21:28). Usledio je napad ‚‚Pantera“ koji je odlučivao da će domaći još jednu sezonu u nizu propustiti ‚‚plejof“ ili će slaviti zajedno sa svojim navijačima. A taj napad odigrali su odlično, sjajno su trčali Majkl Kembel, Stefan Dedić i kvoterbek Kevin Hačings, trošili su vreme, da bi u ‚‚crvenoj zoni“ protivnika prvo propustili dve prilike da postignu ‚‚tačdaun“. Gosti su prebrzo krenuli da se brane, pa su omogućili protivniku nove akcije za gol. Dvojac pančevačkih importa Hačings-Kembel izveo je sjajnu pas akciju i ‚‚Pantere“ približio na korak do izjednačenja (27:28). Treneri domaćeg sastava su tada odlučili da igraju akciju za dva poena, koja je mogla da im ili donese pobedu ili da im potpiše poraz ukoliko je ne izvedu na pravi način. Tada je na scenu ponovo stupio jedan od najboljih trkača Srbije, Stefan Dedić, koji je pronašao put do end zone i konverzijom akcije za dva poena doneo pobedu i ‚‚plejof“ svom timu. 

    – Nismo imali dilemu da li da igramo akciju za jedan ili dva kod ekstra poena, zato što smo pre toga imali dva ili tri fild gola sa lošim ‚‚snepom“, tako da je u tom momentu bilo sigurnije ići na dva poena. Iskreno, utakmica je predugo trajala, a svi smo hteli pobedu. Nekad stvari odu na ovu, a nekad na onu stranu, ali mi smo išli hrabro, jer ne može drugačije, istakao je posle meča glavni trener ‚‚Pančevo Pantera“, Predrag Durlić Vujić

    Mladoj ekipi ‚‚Pantera“ je ove sezone pošlo za rukom ono što prethodnih sezona iskusniji sastavi nisu ostvarili, a imali su kvalitet, samo ne i dovoljno sreće.

    – Mi smo jesmo ostali bez dvadesetak igrača pred početak ove sezone, ali ono što se ispostavilo kao recept za uspeh je to što su ovi koji su ostali pravi. Jednostavno, njihov trud i odricanje se jednostavno isplatio. Ove godine imamo i dobre importe. Mogli smo mi i u prethodne tri godine da igramo u ‚‚plejofu“, mogli smo da ispadnemo iz lige, jer je liga jako interesantna, ali ove sezone smo se posle dva loša rezultata sastavili i stvari su došle na svoje mesto. Ponosan sam na igrače. Sve u svemu ne mogu da budem nezadovoljan današnjim izdanjem mog tima. Bilo je tu grešaka, bilo je svega. Mi imamo problema u rosteru, pa pojedini igrači moraju da igraju na pozicijama na kojima obično ne igraju i na kojima se baš i ne snalaze, ali to je što je, tako da ne mogu ni jednog momenta da budem nezadovoljan. 

    Kako su timovi najavljivali pred susret tako je i bilo – borbeno, neizvesno, uzbudljivo…

    – Znao sam da će ovo biti ‚‚fifti-fifti“ meč. Bilo je onako kako sam očekivao i da su odlučivale greške. Mislim da je pobedio disciplinovaniji tim, tim koji je pravio manje grešaka, mada smo ih pravili i mi i oni. Činjenica koja je možda prevagnula je da smo za nijansu bili u boljoj kondiciji od njih, ali to je stvarno bilo za nijansu, zaključio je popularni Bob. 

    Klub američkog fudbala ‚‚Pančevo Panteri“ posle pet odigranih utakmica zauzimaju četvrto mesto na tabeli sa skorom od 3 pobede i dva poraza, koliko ima i trećeplasirana ekipa ‚‚Vojvoda“ iz Novog Sada, koji će u srpskoj Atini za dve nedelje ugostiti pančevački sastav. Peto mesto sa skorom 2/3 zauzima najstarija ekipa američkog fudbala u Srbiji, ‚‚Sirmium Legionari“. 

     

    T. M. 

    PANČEVO – U petom kolu Sport klub Prve lige Srbije ekipa ‚‚Pančevo Pantera“ savladala je u direktnoj borbi za ‚‚plejof“ ekipu ‚‚Sirmium Legionara“ rezultatom 29:28 (7:6; 6:15; 8:0; 8:7). Kockali su se ‚‚Panteri u poslednjem napadu, igrali su hrabro i to im se isplatilo, pa su posle zaostatka u samoj završnici došli do pobede, koja ih posle tri sušne godine vraća u doigravanje. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport