• Peruničić: Ravnopravna raspodela budžetskih sredstava klubovima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Danas su u posetu gradonačelniku Pančeva Saši Pavlovu i članu gradskog veća zaduženom za sport, Aleksandru Farkašu došli državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta, Predrag Peruničić i Vladimir Batez, generalni sekretar Sportskog Saveza Srbije. Tokom razgovora bilo je reči o stanju sporta u Pančevu, načinu finansiranja klubova i kontroli njihovog rada, kao i brojnim bivšim i sadašnjim uzdanicama pančevačkog sporta.

    Državni sekretar se uverio i kako napreduje izrada Strategije razvoja sporta od 2015. do 2018. u našem gradu i istakao da će lokalne samouprave same, vodeći se principima na kojima je zasnovana nacionalna Strategija razvoja sporta, odrediti kriterijume i prioritete, kao i da će im Ministarstvo omladine i sporta pružiti svu potrebnu podršku. On je dodao da lokalne samouprave nakon usvajanja novog zakona o sportu neće više moći iz budžeta da finansiraju samo jedan klub, već da će davanja prema klubovima ograničiti za maksimalnih 20 procenata ukupnog budžeta za oblast sporta, uz napomenu da je najvažnije da novac dođe do sportista, koji su krajnji korisnici.

    Osvrćući se na Strategiju razvoja sporta u Pančevu gradonačelnik Saša Pavlov je ocenio da je uloga lokalne samougrave da približi sport što većem broju građana, te da će u narednom periodu više novca biti uloženo strateški bitne stvari, poput infrastrukture. Takvom raspodelom budžetskih sredstava, po njegovim rečima, neće biti dovoljno novca da Grad finansira svih 150 klubova, pa će u svakom sportu odrediti klubove nosioce i njima dati ozbiljnija sredstva kako bi u svojim takmičenjima ostvarivali što bolje rezultate i tako brendirali grad Pančevo.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]