ŽRK ‚‚Dinamo"

Petković: Izuzetno važan meč pred nama - idemo na pobedu

Pančevo, Čet, 14/04/2016 - 14:24
Tanja Marin

PANČEVO - U subotu u Hali sportova na Strelištu biće odigran meč 17. kola Super B lige u kojem će se sastati Žerleznički rukometni klub ‚‚Dinamo" i Rukometni klub ‚‚Topličanin" iz Prokluplja. Rukometaši ‚‚Dinama" su imali dve nedelje da se pripreme za ovaj, veoma važan susret, a trener Ivan Petković i igrači ovog kluba su se složili da su spremni za susret u kojem ulogu blagog favorita prepuštaju veoma iskusnoj ekipi iz Prokuplja. 

- Ova utakmica je izuzetno važna za nas, jer igramo protiv izuzetno iskusne ekipe, koja ima ozbiljan budžet i koja je pred početak lige najavila da želi da bude među ekipama koje će izboriti plasman u Super A ligu. Uz to su se u toku polusezone pojačali sa dva bivša reprezentativca Jugoslavije. Nemaju poraz u drugom delu sezone i sigurno da će ova utakmica biti prava poslastica za sve ljubitelje rukometa, rekao je o kvalitetu narednog protivnika trener Ivan Petković.

Međutim, ‚‚Dinamo" ima cilj koji je pred igrače i trenera postavila Uprava kluba na početku priprema, a ‚‚žuto-crni" su na odličnom puta da taj cilj i ostvare pošto su lideri prvenstva. Potrebno im je još šest bodova u narednih šest, veoma teških utakmica, kako bi obezbedili prvo mesto na kraju takmičenja i plasirali se u Super A ligu, a prva dva boda na tom putu imaju nameru da osvoje već u subotu. Ako se uzmu u obzir i igre ‚‚Dinama" na domaćem terenu, gde su ostvarili osam pobeda u osam odigranih utakmica, jasno je da domaćin ide na pobedu u ovom susretu.

- Ja poštujem ekipu ‚‚Topličanina" i na papriu su možda blagi favoriti, ali ono što smo mi pokazali u ovoh devet meseci, daje mi za pravo da budem optimista u tom susretu. Imali smo dve nedelje da se pripremimo i uspli smo malo da osvežimo ekipu, da uradimo dobre stvari, iako nismo na treninzima imali juniorske reprezentativce Miomira Radovanovića i Jovana Stojanovića. Mislim da smo spremni i psihički i fizički da odgovorima na njihovo iskustvo sa dobrom energijom, brzinom, da odigramo hladne glave i dobrim rukometom. Ako to uradimo možemo da napravimo dobar rezultat u subotu, ocenio je spremnost svojih igrača Petković.

Pokretačka snaga svih napada ‚‚Dinama", koju čini trojac Milomir Radovanović, Miljan Bunjevčević i Jovan Stojanović, jednoglasno se složila da poštuju protivnika i igrače ekipe ‚‚Topličanin", ali da će u ovom susretu ići na pobedu. Dodali su da će iskoristiti svoju mladost, brzinu i kvalitet da se suprodstave iskustvu protivnika, jer su u dosadašnjem toku prvenstva pokazali da mogu da se nose sa svim ekipama. 

‚‚Žuto-crni" zauzimaju prvo mesto na tabeli Super B lige sa 26 bodova, dok četvrti ‚‚Topličanin" ima 19 i utakmicu manje. Utakmica između ova dva tima biće odigrana u subotu u Hali sportova na Sterlištu u 19 i 30. Veče pre i na sam dan utakmice ekipa ‚‚Dinama" će provesti u krantinu kako bi se izolovala i što bolje psihički pripremila za ovaj duel. 

T.M.

 
MarketingNajnovije vesti