Plivanje

Pionirke ‚‚Dinama" osvojile tri medalje na Prvenstvu Srbije

Pančevo, Pon, 01/08/2016 - 12:02
Tanja MarinPosle Prvenstva Srbije za kadete, koje je održano u petak i subotu, u nedelju su se na Letnjem prvenstvu Srbije takmičili pioniri. Na ovom prvenstvu mlade plivačice ‚‚Dinama" osvojile su tri medelje - srebro i dve bronze. 

Na Letnjem pionirskom prvenstvu Srbije u Beogradu učestvovalo je 240 takmičara iz 36 klubova iz cele Srbije. Plivački klub ‚‚Dinamo" je na najvažnijem takmičenju u ovom delu sezone nastupio sa 11 plivača, a najuspešnije su bile Katarina Belić i Jelena Vrhovac

Pionirska prvakinja Srbije sa Zimskog prvenstva u disciplini 100 metara delfin stilom, Jelena Vrhovac, na Sportskom centru ‚‚Milan Gale Muškatirović" plivala je brže nego kada se okitila titulom prvakinje Srbije, ali je vreme od 1 minut 20 sekundi i 16 stotih delova sekunde ovog puta bilo dovoljno da osvoji srebrnu medalju, iza Jelene Kosović iz vrbaskog kluba ‚‚Bjelica".

Veoma zapažen rezultat na ovom takmičenju ostvarila je i Katarina Belić. Ona je osvojila dve bronzane medalje i u trci 200 metara slobodnim stilom je zauzela 4. mesto. Katarina je medalje osvojila u disciplinama 400 metara slobodnim stilom i 200 metara mešovitim stilom. 

Mešovite štafete Plivačkog kluba ‚‚Dinamo" 4x50 metara slobodno i 4x50 metara mešovito odlično su plivale, ali su ostale na korak od medalje pošto su u obe trke zauzele 4. mesto. Mešovito štafetu u trci 4x50 metara slobodno činili su: Ognjen Stojanov, Anja Gozdenović, Katarina Belić i Ognjen Stojšić, dok je su trku štafeta 4x50 metara mešovito plivali: Ognjen Stojšić, Jelena Vrhovac, Katarina Belić i Mihajlo Lazarević.

Ovi rezultati omogućili su Plivačkom klubu ‚‚Dinamo" da u ukupnom ekipnom plasmanu zauzmu 8. mesto među 36 klubova

T. M.
MarketingNajnovije vesti