• Pobeda fudbalera “Dinama” u lokalnom derbiju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U 18. kolu Srpske lige na Gradskom stadionu u Pančevu u lokalnom derbiju fudbaleri “Dinama” su savladali ekipu “Doline” iz Padine rezultatom 2:0. Prvu pobedu u prolećnom delu prvenstva “brzom vozu” su doneli Čišić i Nikolajev golovima u 43., odnosno 78. minutu.

    Po dosta hladnom i vlažnom vremenu ekipe “Dinama” i “Doline” su pred oko 250 navijača odigrali tvrd i ne preterano lep meč, sa dosta prekida. Ekipe su većem delu susreta igrale na sredini terena, a najbolje prilike za gol su dolazile posle prekida ili iz kontranapada. U samoj završnici prvog poluvremena “Dinamo” je poveo iz najozbiljnije prilike u ovom delu susreta, a strelac je bio mladi Čišić.Na početku drugog dela igre gosti iz Padine su odlučnije krenuli u napade, iskoristili su nekoliko grešaka igrača “Dinama” na sredini terena, ali u samoj završnici nisu bili dovoljno konkretni ili precizni. Sa druge strane, domaći fudbalerini nisu želeli da prepuste inicijativu gostima, pošto nisu bili zadovoljni minimlanim vođstvom. Stvarali su polušanse, koje nažalost, nisu ozbiljnije ugrozile gol gostiju, osim kapitena Šalupurovića, koji je iz prekida šutirao tik iznad prečke. Ipak, želja i upornost “brzog voza” se isplatila u 78. minutu kada golman “Doline” nije uspeo da uhvati loptu, koju je u peterac iz kornera uputio Novak Šalipurović. Lopta se odbila do noge Alekseja Nikolajeva koji nije imao problem da je smesti u prazan gol gostiju. Iako su imali prednost od dva gola, domaći igrači se nisu samo branili, čime su onemogućili goste da stvaraju ozbiljnije napade.U poslednjih deset minuta “Dolina” je uspela da stvori dve, tri prilike, ali je golman “Dinama” u ovom susretu uspeo da sačuva svoju mrežu, čime je “brzi voz” upisao prva tri boda u ovoj godini.

    – Danas je bilo teško psihološki spremiti ekipu, posle dva poraza na početku drugog dela prvenstva. Znam kvalitet svog tima, znam kvalitet “Doline” i mislim da je utakmica opravdala ekipet derbija. Možda smo mi bili za nijansu bolji, više smo želeli pobedu i na kraju se to isplatilo. Nama je ova pobeda vrlo bitna, na psihološkom planu, jer imamo mnogo mladih igrača, a kako u prošlom kolu nismo mogli da računamo na dosta igrača, ova pobeda će nam biti stimulans u daljoj borbi za bodove, istakao je posle meča Žarko Todorović, trener FK “Dinamo”.

    Posle ove pobede “Dinamo” se sa 10. pomerio na 9. mesto na tabeli Srpske lige sa 24 osvojena boda. U narednom kolu sledećeg vikenda “brzi voz” očekuje gostovanje u Šidu, gde će se sastati sa desetoplasiranom ekipom “Radničkog”.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport