Košarka

Pobeda u Deču za kraj sezone

Pančevo, Uto, 05/04/2016 - 18:44
Tanja MarinU poslednjem kolu Druge muške regionalne lige ekipa ‚‚Dinama" savladala je ekipu ‚‚Deča" rezultatom 67:83 (16:25; 6:27; 29:15; 16:16). Pančevački tim je ovu sezonu završiona na 2. mestu sa skorom od 16 pobeda i dva poraza, koliko ima i šampion iz Nove Pazove, ali će ekipa ‚‚Nove Pazove" u viši rang zahvaljujući jednom poenu viška u međusobnom skoru. 

Ekipa koju sa klupe predvodi Nenad Rakovac rutinski je zabeležila povoljan rezultat u Deču. Meč je bio rešen već nakon 20 minuta igre pošto su gosti, pre svega fantastičnom odbranom, stigli do 30 poena prednosti. Imajući to u vidu, ali i činjenicu da ne mogu da poprave svoj plasman na tabeli, košarkaši ‚‚Dinama" su se blago opustili u nastavku, ali to je bilo dovoljno samo da domaćin smanji prednost i dođe do rezultatski prihvatljivog poraza. 

Ova sezona je bila sezona sazrevanja za pojedine igrače ‚‚Dinama", koji će u sledeću sezonu ući bogatiji za iskustvo igranja pod pritiskom ostvarivanja rezultata i bremena koje uloga favorita nosi. Dugo je pančevački tim bio lider prvenstva i najveći favorit za plasman u Prvu mušku regionalnu ligu, ali nakon poraza od 12 razlike ‚‚Nova Pazona" je preuzela lidersku poziciju koju su, takođe kvalitetni, igrači iz ovog mesta uspeli da zadrže do kraja sezone. Košarkašima ‚‚Dinama" i treneru Nenadu Rakovcu preostaje da se kvalitetno pripreme za narednu sezonu i da sa bolnim iskustvom na leđima, pronađu snagu, poboljšaju igru i od oktobra krenu u bitku za plasman u viši rang, jer to pokazanim u ovoj sezoni svakako zaslužuju. 

T.M.
MarketingNajnovije vesti