• Poraz rukometašica ‚‚Pančeva” na početku Mini lige

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    eta, rezultatom 27:28 (15:14).

    Posle dugo vremena publiku u Hali sportova na Strelištu je mogla da gleda jednu veoma kvalitetnu, interesantnu i neizvesnu rukometnu utakmicu. Ekipe ‚‚Pančeva” i ‚‚Kučeva” su tokom većeg dela susreta vodile veliki bitku na terenu, odbrane su bile čvrste, te su ekipe morala mnogo da se pomuče kako bi došle do pogotka. Domaće igračice nisu imale prilike da postignu mnogo golova iz kontranapada što je tokom cele sezone bila veoma važan element u njihovoj igri.

    Takva igra i velika borba onemogućila je timove da steknu značajniju prednost, pa dve do 38. minuta nijedan tim nije imao prednost veću od jednog gola. Sredinom drugog poluvremena rukometašice ‚‚Pančeva” su čvrstom odbranom i sjajnim odbranama Ivane Terzić onemogućile gošće iz Kučeva da postignu gol 9 minuta, dok su sa druge strane terena, brzim napadima i sigurnom realizacijom napravile razliku od 4 gola – 20:16. Do 45. minuta su uspevale da zadrže prednost, a onda su nedovoljno koncentrisane, zbog primetnog umora, promašile nekoliko šuteva sa linije od 6 metara, a zatim i poklonile protivnicama 3 lopte, pa se njihova prednost istopila.

    Do samog kraja susreta ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi u poslednji minut ušle pri rezultatu 27:27. Domaće rukometašice su imale napad za pobedu, ali je kapiten i najiskusnija igračica ovog tima Svetlana Ničevski šutirala pored gola, da bi na drugoj strani terena Anja Belić golom u poslednjim trenucima susreta donela ‚‚Kučevu” pobedu u ovom susretu.

    Treba napomenuti da trener Ivan Petković u ovom susretu zbog povreda nije mogao da računa na iskusnu Lanu Žigu i Nevenu Dželajliju, pa je u igri koristio samo 7 igračica. Najefikasnije igračice u domaćem sastavu bile su Svetlana Ničevski sa 8 golova (četiri sedmerca) i Ljubica Pavlović sa 7 pogodaka, dok je za gošče Jelena Gojković postigla 10 golova, a Bojana Jevremović 6.

    – Pre susreta sam rekao da je ‚‚Kučevo” najozbiljnija ekipa u Mini ligi. Neću da tražim alibi, ali nemamo dovoljno igračica u rosteru što se videlo i tokom utakmice. Obilo nam se o glavu to što uposlednje tri nedelje nismo imali jaku takmičarsku utakmicu. Ekipa ‚‚Kučeva” je zasluženo pobedila. Mi se nismo dobro snašli, imali smo prednost od četiri gola, ali nisamo znali da sačuvamo tu prednost, koju smo stekli 20 minuta pre kraja susreta, a bilo je još mnogo vremena za igru. Ishitreno smo rešavali napade u poslednjih 2, 3 minuta susreta, a to ne sme da se radi protiv ekipa ovakvog kvaliteta. Nemam šta da zamerim mojim igračicama, sigurno je došlo i do umora pred sam kraj susreta, jer na bekovskim pozicijama nismo imali dovoljno igračica u rotaciji. Sada se vidi koliko nam nedostaju Lana Žiga i Nevena Dželajlija, istakao je posle poraza Ivan Petković, trener ŽRK-a ‚‚Pančevo”.

    Već u nedelju pančevačke rukometašice očekuje susret trećeg kola Mini lige u Kraljevu protiv ekipe ‚‚Metalca”.

    – Imam informaciju da je ekipa ‚‚Metalca” korektna. Sve ekipe koje nastupaju u doigravanju su bile prve ili druge u Prvim ligama grupa ‚‚Istok”, ‚‚Zapad” i ‚‚Centar”, tako da su to sigurno kvalitetne ekipe koje na svom terenu igraju čvrsto i veoma dobro. Uradio sam ‚‚skauting”, imaju nekoliko igračica koje igraju za njih na dvojnoj registraciji. Mi se spremamo i idemo u nedelju tamo da pobedimo. Nemamo zašto da tugujemo, imamo ‚‚brejk” iz Nove Pazove. Žao što smo ga već sad izgubili, ali ima još da se igra, pa ćemo videti kako će se stvari odvijati, dodao je Petković.

    Rukometašice ‚‚Pančeva” zauzimaju drugo mesto na tabeli sa 4 osvojena boda, koja su prenele iz regularnog dela prvenstva Prve lige grupe ‚‚Sever”, pobedama nad ekipom ‚‚Mladosti” iz Nove Pazove.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport