• Poraz ‚‚Tamiša” i u Valjevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    I posle pet odigranih utakmica u Superligi Srbije košarkaši ‚‚Tamiša” ne znaju za pobedu, pošto su u Valjevu pretrpeli poraz od ‚‚Metalca” rezultatom 80:68 (18:14; 26:11; 17:21 i 19:22). Ekipa, koja je ove sezone nastupala u ABA ligi imala je odličan procenat šuta za 2 poena, čak 69% uspešnosti, što je uz veoma lošu igru ‚‚Tamiša” u drugoj četvrtini, odlučilo pobednika ovog duela.

    Utakmica između košarkaša ‚‚Metalca” i ‚‚Tamiša” protekla je u domonaciji sastava iz Valjeva. Iako je ‚‚Tamiš” poveo (0:3), ‚‚Metalac ” je brzo postavio stvari na svoje mesto, a u tome su im u velikoj meri pomogli pančevački košarkaši lošom organizacijom napada i sporom rotacijom igrača u odbrani. Lako su domaći bekovi probijali odbranu, nakon čega su napade završavali prodorom do samog koša ili pasom na spoljne pozicije. U tim momentima igrači ‚‚Tamiša” su im ostavljali previše prostora, pa su mnogo šuteva sa distance uputili bez ikakvog ometanja. U prvoj deonici ekipa iz Valjeva nije promašila nijedan zicer, dok je ‚‚Tamiš” promašio mnogo otvorenih šuteva (1/7 šut za 3 poena). Ekipa Bojana Jovičića zadržala je rezultatski priključak zahvaljujući Dušanu Miloševiću, koji je ulaskom na parket pokrenuo ekipu i omogućio gostima da sigurnije organizuju napade.

    Na kraju prve četvrtine ‚‚Tamiš” je imao zaostatak od 4 poena (18:14), ali su izgubili sve konce igre kada su u drugoj deonici upali u ritam koji je diktirao ‚‚Metalac”. Brza igra sa mnogo trčanja, prodora i šuteva spolja je karakteristika abaligaša, ali očigledno Pančevci, samo sa jednim plejmejkerom (Nemanja Manojlović nije bio u protokolu za ovaj meč), nisu mogli da igraju kako su zamislili. Upuštanjem u jurnjavu po terenu sa ekipom iz Valjeva, napravili su veliki broj grešaka u napadu, a nisu imali dovoljno koncentracije pri šutu (7/21 za 2 poena; 1/10 za tri poena), pa je domaćin uz samo dva promašena zicera (14/18 šut za dva poena) uspeo da napravi, ispostaviće se, nedostižnu prednost – 44:25.

    U nastavku meča ‚‚Tamiš” je zaigrao mnogo bolje, igrači su smirenije upućivali loptu ka košu, zbog čega su manje promašivali, a u završnici treće deonice trojkama Ilića i Miloševića smanjili zaostatak na 15 poena. S druge strane košarkaši ‚‚Metalca” su se malo opustili zbog velike prednosti koju su imali, pa su počeli da promašuju otvorene šuteve sa spoljnih pozicija. Tokom poslednje četvrtine susreta gostujući košarkaši su uspeli prodorima i preciznim šutevima u nekoliko navrata da priđu na 11, odnosno 9 poena zaostatka, ali ‚‚Metalac” nije dozvolio iznenađenje. Meč su u svoju korist rešili uspešnim šutevima sa linije slobodnih bacanja i, kao tokom čitavog toka meča, prodorima do samog obruča.

    Ovaj susret bi sigurno imao drugačiji ishod od pobede ‚‚Metalca” rezultatom 80:68, da su košarkaši ‚‚Tamiša” tokom većeg dela susreta igrali na nivou u kom su bili od 28. minuta do kraja susreta. Bez obzirana na poraz trener ‚‚Tamiša”, Bojan Jovičić bio je zadovoljan izdanjem svojih igrača u ovom duelu.

    – Mi smo ovaj meč dobili. Dobili smo ga jer nismo odustali na poluvremenu kao u predhodnim duelima sa ABA ligašima. Skupili smo se, odigrali hrabro i uzdignutih glava se vraćamo u Pančevo. Ovaj meč će nam mnogo značiti na psihološkom planu. Zaista bi čestitao Metalcu na uspešnoj sezoni. To je uz ‚‚Crvenu zvezdu” jedini tim koji je ostvario veliki uspeh na Jadranu, s obzirom na očekivanja.

    U domaćem sastavu najbolju partiju su pružili Nemanja Protić i Miloš Janković sa 13 postignutih poena, dok je Nikola Malešević dodao 11 poena, 5 skokova i 5 asistencija. U redovima ‚‚Tamiša” Dušan Milošević je imao učinak od 17 postignutih poena, 5 skokova i 5 asistencija, a pratio ga je Dragan Kruščić sa 16 poena i 5 skokova.

    Posle 5. kola Superlige Srbije ‚Tamiš” sa skorom od pet poraza zauzima poslednje mesto na tabeli, sa istim učinkom kao i niški ‚‚Konstantin”. U narednom kolu, koje se igra u četvrtak, 14. maja, Pančevci u beogradskom ‚‚Pioniru” igraju protiv branioca trofeja, ekipe ‚‚Partizana”.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]