• Poraz ‚‚Tamiša” u Beogradu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Košarkaši ‚‚Tamiša” pretrpeli su i treći poraz u Superligi Srbije. U 3. kolu savladala ih je ekipa ‚‚Crvene zvezde” rezultatom 84:54 (21:18, 28:11,17:15,18:10). Previše izgubljenih lopti i slaba realizacija napada, uz dobru igru Beograđana, koštalo ih je poraza.
    Pred praznim tribinama ‚‚Pionira”, zbog kazne koju je ‚‚Crvena zvezda” zaradila u ‚‚plej-ofu‚‚ prošlogodišnjeg izdanja Superlige Srbije, kvalitetniji sastav domaćina je lako savladao ekipu ‚‚Tamiša”, koja ja je rezultatski priključak imala samo u prvoj deonici susreta.

    Prvu četvrtinu košarkaši ‚‚Crvene zvezde” su odigrali sa pola snage, bez Markusa Vilijamsa i Nikole Kalinića. Sa druge strane ekipa Bojana Jovičića je bila silno motivisana, što je dovelo do agresvne igra u odbrani, što Zvezdini igrači nisu kaznili šutevima za tri poena. Kada je iz igre izašao Boban Marjanović Pančevci su napade rešavali u reketu i tak održavali priključak. Ulaskom Čarlsa Dženkinsa domaćin je zaigrao brže u napadu i prvu deonicu završio sa prednošću od 3 poena – 21:18.

    I u drugoj četvrtini igrači ‚‚Crvene zvezde” su nastavili da promašuju otvorene šuteve spolja, ali su zahvaljujući poenima iz kontranapada i sjajnim prodorima Dženkinsa u 15. minutu stekli 11 poena prednosti – 34:23. Preveliki broj grešaka u napadu ‚‚Tamiša” omogućio je domaćinu da uveća vođstvo, do maksimalnih dvadeset poena. Sa tom prednošću ‚‚Zvezda” je otišla na odmor – 49:29, a MVP Aba lige, Boban Marjanović je prvo poluvreme završio sa 12 poena bez promašaja (4/4 za jedan poen i 4/4 za dva poena). Svi igrači ‚‚Tamiša” su igrali u prvom poluvremenu i u listu strelaca se upisalo 10 igrača, a najefikasniji je bio Nikola Vujević sa 6 postignutih poena.

    U nastavku susreta šampion ABA lige je nastavio gde je stao u prvom poluvremenu, prilike se nisu mnogo menjale do samog kraja treće deonice, kada je ‚‚Tamiš” trojkama Manojlovića, Simića i Hukića prišao na 15 poena zaostatka. Ipak do kraja ovo dela igre koševima Blažica i Jovića u poslednju četvrtinu ušla sa 22 poena prednosti – 66:44.

    Trener Dejan Radonjić je šansu i značajnu minutažu u ovom meču dao mladim igračima, Teiću, Rebiću i Kaplanoviću, a upravo je Marko Tejić u bio najraspoloženiji u poslednjoj četvrtini i tako svom timu obezbedio laganu pobedu od 30 poena predosti – 84:54.

    Ekipa, ‚‚Crvene zvezde” je, vidno i razumljivo, meč odigrala sa mnogo manje energije, sporije nego u završnoj fazi ABA lige, bez Markusa Vilijamsa i Majka Cirbesa koji nije bio ni na klupi u ovom susretu, ali igrači ‚‚Tamiša” to nisu iskoristili, jer su, može se reći, igrali bojažljivo, bez čvrstine u napadu i u odbrani, čime nisu mogli da nadomeste očiglednu razliku u kvalitetu.

    – Mislim da je ovo bio duel dva neravnopravna protivnika, gde je ‚‚Crvena zvezda”, da je igrala onako kako igra inače, ovu utakmicu mogla da reši u svoju korist i sa mnogo većom razlikom. Njihova igra večeras nije bila problem, već način na koji smo mi igrali. Nismo pružili ni približno dobru partiju kao na primer protiv ‚‚Partizana” u prošli četvrtak. Ne znam šta je razlog ovakvoj igri. Igrali smo bez ikakvog kontakta, bez energije, bez rotacije u odbrani. Jednostavno, ništa nije funkcionisalo onako kako smo planirali, kako smo hteli i samim tim smo omogućili ‚‚Crvenoj zvezdi” da igra onako kako želi. Očekuje nas raspored utakmica na koji nismo navikli, ali mislim da možemo da igramo mnogo bolje nego u ova prva tri kola Superlige i trudićemo se da opravdamo učešće u elitnom takmičenju, koje smo potpuno zasluženo i ostvarili, istakao je posle susreta Bojan Jovičić, trener KK ‚‚Tamiš”.

    Trener ‚‚Crvene zvezde” Dejan Radonjić naglasio je da je svestan da će njegovim igračima posle, fizičkih napora, ali i emotivnog pražnjenja nakon osvajanja ABA lige, biti potrebno vreme da se vrate u pravi ritam, kako bi opet zaigrali na najvišem nivou.

    – Momci su ‚‚uzeli” ono što je planirano za večeras. Bitno je da nije bilo nekih povreda. Nadam se da ćemo u narednim danima polako misli prebaciti u potpunosti na domaće prvenstvo i da počnemo pripremu za sve ono što nas očekuje do kraja sezone.

    Najbolji igrač utakmice bio je Tejić sa 17 postignutih poena i 7 skokova, a u domaćem sastavu su mu se pridružili Marjanović sa 13 i Branko Lazić sa 10 postignutih poena. U redovima ‚‚Tamiša” najviše su pokazali Kruščić, sa 10 pogodaka i Dušan Hukić koji je postigao 9 poena.

    U narednom kolu Pančevci na svom terenu u subotu dočekuju ekipu ‚‚Mega Leksa” sa kojem dele začelje tabele sa tri poraza.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]