• Poraz ‚‚Tamiša” u Pioniru

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U 6. kolu Superlige Srbije ekipa ‚‚Tamiša” izgubila je od ‚‚Partizana” rezultatom 97:70 (19:19, 28:16, 25:23, 25:12). Igra pančevačkih košarkaša bila je na višem nivou nego na prva četiri meča elitnog takmičenja, što može da raduje trenera Bojana Jovičića, čija je ekipa prikovana za dno tabele.

    U sastavu šampiona Srbije u duelu sa ‚‚Tamišem” nije bilo najboljih igrača, Saše Pavlovića i Milana Mačvana, ali to nije uticalo na igru ‚‚Partizana”, jer su priliku iskoristili mlađi igrači. ‚‚Tamiš” je do sredine druge četvrtine uspevao da održi rezultatski priključak, u nekoliko navata imao i minimalnu prednost, ali gostujući košarkaši nisu iskoristili nekoliko napada da poenitraju, što je domaćin kaznio preciznim šutevima spolja i prodorima za prvu dvocifrenu razliku (36:26, 17. minut). Do kraja prvog poluvremena ‚‚Partizan” je poenima sa linije slobodnih bacanja stekao 12 poena prednosti (47:35).

    Na početku treće četvrtine Vujović i Đorđević su inicirali seriju ‚‚Tamiša”, kojom je gost razliku spustio ispod 10 poena (49:40, 22. minut). Ipak, lopta se u napadima ‚‚Partizana” brzo kretala od ruke do ruke, što ekipa Bojana Jovičića nije mogla da isprati, te su domaći košarkaši često ostajali slobodni pri šutu sa spoljnih pozicija, a kako su pri tom bili i vrlo precizni (pogođena tri vezana šuta za tri poena), prednost je polako rasla. Najveću prednost ‚‚Patizan” je imao na kraju utakmice, 27 poena, ali čini se da ‚‚Tamiš” svojom dobrom i hrabrom igrom, nije zaslužio da se iz ‚Pionira” vrati sa ovako ubedljivim porazom.

    Košarkaši ‚‚Partizana” su odlično šutirali iz igre (69 % šut za 2 poena, 46% za 3), a veću minutažu su odlično iskoristili Vanja Marinković, Andreja Milutinović, Mihajlo Andrić i Božo Đumić, a najefikasniji je bio Mihajlo Andrić sa 15 postignutih poena (3/5 za dva poena, 3/6 za tri) i 6 skokova. Po broju poena pratili su ga Marinković i Đumić sa po 12. U redovima ‚‚Tamiša” istakli su se Dragan Kruščić sa 17 poena i Dušan Milošević sa 11 postignutih koševa.

    ‚‚Tamiš” je i dalje bez pobede u Superligi Srbije i sa skorom 0/6 zauzima poslednje mesto na tabeli. Sledeći meč u prvenstvu pančevački košarkaši igraju pred svojim navijačima. U nedelju, 17. maja, dočekaće ekipu ‚‚Konstantina” iz Niša, koja je pobedom nad ekipom ‚‚Metalca” zabeležila prvu pobedu u Superligi.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]