Dizači
Sport

POWERLIFTING: Pančevački Dinamo - najbolji u Srbiji

Izvor: 
013info Ned, 25/09/2022 - 10:46Proteklog vikenda u sportskoj hali u Vladičinom Hanu, održano je prvenstvo Srbije u powerliftingu u kategorji kadeta, juniora i veterana. Organizator takmičenja bio je sportski klub Morava iz Vladičinog Hana koji je takmičenje organizovao  uz pokroviteljstvo Powerlifting saveza Srbije i opštine Vladičin Han. Na ovom prvenstvu nastupalo je preko 80 takmičara iz gotovo svih powerlifitng klubova na područiju Srbije.

Klub dizača tegova Dinamo predstavljalo je 18 takmičara. Dinamo je i ovog puta osvojio pehar ekipnog prvaka Srbije.

Zlatne medalje u svojim težinskim kategorijama u konkurenciji juniora tj.juniorki osvojili su Marko LazićSofija JečmenicaAnita Šaponjić i Tanja Kalinić koja se takmičila u kategoriji veteranki. Vicešampionsku titule pripale su Dunji JankovićNikoli Ostojiću i Sergeju Šaliću. Bronzanom medaljom okitili su se Nina Nemet i Viktor Fos. Veliki doprinos osvajanju titule ekipnog prvaka Srbije u kategoriji kadeta, juniora i veterana dali su sledeći takmičari kluba: Vladana BabićPetar TrninićMarko VulićKristijan ŠaponjićLuka PetkovićMiloš SekulovićJanko SvetlikNemanja Đerić i Aleksa Grubin.

Ekipu su predvodili Nikola Đorđević i Kristina Cvjetićanin. Kristina Cvjetićanin, članica sudijske komisije powerlifting saveza Srbije, imala je ulogu glavnog sudije na prvenstvu.

„Veoma sam ponosan na sve takmičare i takmičarke koji su doprineli ovom istorijskom uspehu i od srca čestitam svima na zalaganju. Ovo je ukupno treća klubska tituala ekipnog šampionata države, dok je u ovoj godini to ponovljeno po drugi put. Očekuje nas bogata jesenja sezona sa dosta powerlifting takmičenja. Klub dizača tegova Dinamo je trenutno najuspešniji i najmasovniji powerlifitng klub u Srbiji.“, rekao je Filip Vlajić iz KDT Dinamo.

Naredno powerlfiting takmićenje koje organizuje Powerlifitng savez Srbije je državno prvenstvo u disciplini bench press koje će se održati 01.oktobra u Trseteniku. Klub će predstavljati Aleksandar Kolocka, reprezentativac i šestostruki šampion Srbije u disciplini bench press i učesnik ovogodišnjeg Evropskog šampionat.

Takođe, narednog vikenda održava se i seniorsko prvenstvo Srbije u olimpijskom dizanju tegova u Subotici na kojem nastupaju takmičari Dinama, Uroš Dašić i Miloš Obrenović. 

 

 
MarketingNajnovije vesti