Džudo

Pregršt medalja za džudiste ‚‚Dinama"

Pančevo, Uto, 12/04/2016 - 16:08
Tanja Marin


Sedamnaest takmičara Džudo kluba ‚‚Dinamo" nastupilo je na 22. Međunarondom memorijalnom kupu ‚‚Vladan Petrović" u Beogradu. Osvojili su ukupno 12 medalja - tri zlatne, tri srebrne i šest bronzanih medalja. Uz to dvojca pančevačkih džudista su zauzili peto mesto. 

Na memorijalu koji po 22. put organizuje ODžK ‚‚Beograd" učestvovalo je 438 džudista i džudistkinja iz 38 kluba iz Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Rusije i Srbije, u konkurenciji poletaraca (takmičari do 11 godina), mlađih pionira (do 13 godina) i starijih pionira (do 15 godina). U izuzetno jakoj konkurenciji takmičari ‚‚Dinama", predvođeni trenerima Nedom Ostojić i Ivanom Ostojićem, su još jednom ostvarili odlične rezultate. U konkurenciji poletaraca zlatnim medaljama su se okitili Milica Sekulović (kategorija do 28 kg), Nemanja Jurica (do 34 kg) i Mateja Zubović (do 38 kg). U kategoriji devojčica do 34 kilograma Tijani Stojanov je pripala srebrna medalja, dok su bronze osvojili Marija Stojanovski (do 25 kg), Nikola Mirković (do 25 kg), Aleksa Đurović (do 31 kg), Đorđe Jakimovski (do 38 kg) i Miloš Stojanović u kategoriji dečaka do 50 kilograma. Na korak do pobedničkog postolja ovog proteklog vikenda su se zaustavili poletarci Mateja Stojanovski, u kategoriji takmičara do 22 kilograma, i Miloš Đorđević među takmičarima težine do 28 kg.

U konkurenciji mlađih pionira, tačnije takmičara do 13 godina srebrne medalje su osvojili Andrijana Krtenić, u konkurenciji do 28 kilograma, i Filip Francuz u kategoriji džudista do 34 kilograma, dok se bronzanim odličjem okitila Jelena Stojanovski u kategoriji do 28 kg.

Osim takmičara i trenera Džudo klub ‚‚Dinamo" na ovom Međunarodnom memorijalu najstariji džudo klub u gradu predstavljao je i Petar Ilijin u ulozi sudije.

Dan nakon što je najmlađe takmičare ‚‚Dinama" predvodila na memorijalu ‚‚Vladan Petrović" kao trener, Neda Ostojić je u Ništu nastupila na Prvenstvu Srbije za studente. U konkurenciji studentkinja do 57 kilograma dokopala se trećeg mesta i bronzane medalje, čime je obezbedila mesto u studentskoj reprezentaciji Srbije.

T.M.
MarketingNajnovije vesti