• RAGBI: U Starčevu Srbija savladala Tursku

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Protekle subote je Starčevo bilo centar ragbi dešavanja u Srbiji. Orlovi su ugostili reprezentaciju Turske u veoma bitnoj utakmici za nas. Nosili su breme favorita na meču, pogotovu nakon tesnog poraza od Bugarske nedelju dana ranije, i uspeli su da opravdaju tu ulogu, rezultat na kraju meča je glasio 37-14, ali je lako moglo da se desi da razlika bude znatno viša u našu korist.
     
    Ipak, upisana je pobeda sa bonus bodom, gde smo do početka utakmice imali kontrolu nad mečom, od 8. minuta pa do kraja smo sigurno držali dvocifrenu prednost.
     
    Rezultat na kraju meča nije merodavan u odnosu šta je pruženo na terenu, jer smo imali nekoliko odličnih prilika koje nismo iskoristili, pa je moglo veoma lako da se desi da pobeda bude ubedljivija.
     
    Posebno se zahvaljujemo publici koja je došla u velikom broju da bodri nacionalni tim, uz čiju pomoć smo pružili vrlo dobru igru.
     
    Meč smo počeli u veoma dobrom ritmu, gde smo od samog početka pokazali protivniku da smo veoma motivisani i fokusirani da ostvarimo sigurnu pobedu. U drugom minutu meča, Turska je imala skram u svojoj polovini, naš skram je napravio pritisak, nakon čeka je iz protivničkog skrama izašla nesigurna lopta. Turski centar je pokušao kreš bol iz koga je izgubljena lopta, koja se brzo otvorila do našeg centarskog tandema, gde je Đorđević dodao brzu loptu ka Stankoviću koji probija liniju odbrane i formira rak iz koga Aljoša Avramović dobija brzu loptu u punom trku gde rešava situaciju 1 na 1 i postiže jako efektan esej.
     
    Nije se dugo čekalo do promene rezultata, u 8. minutu smo iz našeg skrama na polovini igrališa prosledili loptu do prvog centra Aleksandara Đorđevića koji iskusno pronalazi rupu i probija liniju odbrane, zatim dodaje loptu do drugog centra Stankovića koji u punom trku dolazi do samog eseja gde biva zaustavljen, ali je sjajno akciju ispratio Aleksandar Andrić koji dobija ofloud pas i postiže drugi esej. Na novu promenu rezultata se čekalo do 27. minuta, kada Srbija dobija kazneni udarac u veoma povoljnoj poziciji, Andrić je siguran za vođstvo 13-0. U 34. minutu.
     
    Turska postiže esej koji uspešno pretvara za smanjenje rezultata na 13-7. U poslednjem minutu prvog poluvremena dobijamo kazneni udarac u protivničkih 22 metara, lopta dolazi do odličnog Predraga Keglića koji pravi kreš bol, nakog čega se otvara brza lopta ka krilu, koja je došla do kapitena Uroša Babića koji sjajnim pasom na unutru pronalazi Aleksandra Mađanovića koji neometano postiže esej za 18-7, što je i konačan rezultat na poluvremenu. Drugo poluvreme smo opet jako otvorili. Janko Zemun Milinković je primetio slabu Tursku odbranu oko raka, koju je iskoristio, probio i lako postigao esej, koji je Stanković uspešno pretvorio za 25-7.
     
    Turci su u 55. minutu odgovorili, nakon naše greške pokupili loptu koju su položili ispod stativa, i uz sigurno transformaciju smanjili rezultat na 25-14. Manje više, to je bilo sve šta je Turska uradila na meču.
     
    Do kraja utakmice, naša ekipa je imala inicijativu gde je napadala i jurila bonus bod. U 75. minutu smo izveli uspešan aut na 5 metara od protivnikovog eseja, Turska je nekako uspela da zaustavi napredovanje našeg mola, ali nije uspela da zaustavi Đorđa Preradojevića koji je bio izuzetno jak u pick and go igri i uneo protivničke igrače u esej za 30-14.
     
    Do kraja meča, Srbija je na krilima publike, opsedala Turski esej. Opet smo uspeli da osvojimo siguran aut duboko u Turskoj polovini, iz koga brza lopta dolazi do Avramovića koji probija odbranu i postiže svoj drugi esej. Stanković je sigurnim pretvaranjem stavio tačku na utakmicu, gde je postavio konačan rezultat 37-14.
     
    Sastav Reprezentacije Srbije: Stevan Nikolić, Uroš Jončić, Predrag Vraneš, Đorđe Preradojević 5, Damien Božić, Alen Ćosović, Aleksandar Mađanović 5, Predrag Keglić, Janko Zemun Milinković 5, Aleksandar Andrić 8, Aljoša Avramović 10, Aleksandar Đorđević, Nikola Stanković 4, Kaspar Strugar, Uroš Babić, Stefan Đorđević, Ivan Rodić, Relja Pećanac, Igor Dejanović, Rajko Janković, Nemanja Stošić, Miladin Živanov, Uroš Martinović. Stručni štab: Mišel Milović, Marko Žeravica, Marko Janković, Ljubomir Bukvić, Srđan Nikolić i Stevan Ilijašević.
     
     
     
     
     
     
     

    ​Protekle subote je Starčevo bilo centar ragbi dešavanja u Srbiji. Orlovi su ugostili reprezentaciju Turske u veoma bitnoj utakmici za nas. Nosili su breme favorita na meču, pogotovu nakon tesnog poraza od Bugarske nedelju dana ranije, i uspeli su da opravdaju tu ulogu, rezultat na kraju meča je glasio 37-14, ali je lako moglo da se desi da razlika bude znatno viša u našu korist.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]