• Reka Zadori i Lukas Krajner pobednici ‚‚Pecinog memorijala“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO – Mađarica Reka Zadori i Austrijanac Lukas Krajner osvojili su titule u ženskoj, odnosno muškoj konkurenciji na 27. ‚‚Pecinom memorijalu“. Na ovom turniru druge kategorije za takmičare do 16 godina učestvovalo je i sedam teniserki i tenisera ‚‚Dinama“, a Emilija Kojčić je plasmanom u treće kolo ostvarila najbolji rezultat među njima. 

    Na turniru koji organizuje Teniski klub ‚‚‚Dinamo“ učestvovali su brojni takmičari iz zemlje i inostranstva, njih oko 150, a ove godine su na ovaj tradicionalni međunarodni turnir došči iz 13 država. Najbrojniji su naravno bili domaći takmičari i takmičari iz regiona. Na terenima Sportskog centra ‚‚Mladost“ i Teniskog kluba ‚‚Mladost“ tokom kvalifikacija, a zatim i tokom turnira viđeni su brojni interesantni mečevi, a kao i prethodnih godina u Pančevu su igrali neki od budućih velikih teniskih zvezda. Posle velike borbe i teških mečeva u finale su se u ženskoj konkurenciji plasirale Srpkinja Anđela Skrobonja, koja je bila postavaljena za četvrtog nosioca i Mađarica Reka Zadori, deseti favorit za titulu. U konkurenciji dečaka za titulu su se borili Austrijanac Lukas Krajner (4. nosilac) i Italijan Laurenciju Žunior Bojić (8. nosilac). U finalu devojčica slavila je Mađarica, posle preokreta rezultatom 3:6, 6:4, 6:3, dok je u muškom finalu Krajner mnogo lakše trijumfovao, rezultatom 6:4, 6:1. 

     

    Titulama u konkurenciji parova okitio se rumusnki dubl u sastavu Andrea Velća/Alesia Beatris Ćiuka, odnosno Italijani Marko Furlaneto i Mićele Vianelo. Oba para su u finalu savladala srpske parove. Rumunke su rezultatom 6:4, 7:6 (5) savladale Anđelu Skrobonju i Aleksandru Stanković, dok su je italijanski par posle velike borbe savladao Vanju Dobrnjca i Nemanju Subanovića rezultatom 6:2, 4:6, 10:2

    Treba istaći da je na ovogodišenjem ‚‚Pecinom memorijalu“ učestvovao rekordan broj pančevačkih takmičara, sedam u glavnom žrebu turnira i tri u kvalifikacijama. Nažalost put do glavnog turnira kroz kvalifikacije u pojedinačnoj konkurenciji nisu pronašli Mladen Popović, Vuk Novitović i Sara Dabić, dok su učesnici međunarodnog memorijala bili Emilija Kojčić, Milana Vulin, Natalija Đukić, Anja Milošević, Dragan Omčikus, Kosta Petrov i Aleksa Pešić. Milana Vulin, Natalija Đukić i Dragan Omčikus su tamičenje završili u drugom kolu, dok je Emilija Kojčić u trećem kolu izgubila od finalistkinje Anđele Skrobonje rezultatom 7:5, 6:1, iako je u prvom setu imala prednost od 5:2. 

     

    Teniski klub ‚‚Dinamo“ još jednom je sa velikim uspehom organizovao ovaj međunarodni memorijal druge kategorije, pa nema sumnje da će još dugo godina kroz naš grad prolaziti neki od najboljih tenisera Evrope i sveta u mlađim uzrasnim kategorijama. Kao i do sada takmičenje je organizovano uz pomoć i podršku Grada Pančeva i Javno-komunalnog preduzeća ‚‚Mladost“. 

    T.M.

    PANČEVO – Mađarica Reka Zdori i Austrijanac Lukas Krajner osvojili su titule u ženskoj, odnosno muškoj konkurenciji na 27. ‚‚Pecinom memorijalu“. Na ovom turniru druge kategorije za takmičare do 16 godina učestvovalo je i sedam teniserki i tenisera ‚‚Dinama“, a Emilija Kojčić je plasmanom u treće kolo ostvarila najbolji rezultat među njima.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport