• Relić: Nisam planirala, niti očekivala dva zlata, ali trud se isplatio

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 4. avgust – Dvostruka juniorska šampionka Evrope i jedna od najboljih mladih kajakašica Srbije i Starog kontinenta, članica Kajak kanu kluba ‚‚Pančevo“ Biljana Relić, vratila se ovih dana treninzima na Tamišu i u svom klubu, u kojem radi sa trenerom Đuricom Levnajićem. Oni su već sada počeli pripreme za narednu sezonu u kojoj će se Biljana po prvi put takmičiti u konkurenciji mlađih seniorki.

    Podsetimo, Biljana Relić je sredinom jula sa reprezentacijom Srbije učestvovala na Evropskom juniorskom prvenstvu u bugarskom gradu Plovdivu, gde je sa dve zlatne medalje bila najuspešnija srpska takmičarka. Zlato je osvojila u disciplini K-1 (kajak jednosed) na 200 metara i u trci kajaka dvoseda (K-2), sa Marijom Dostanić dugoj 500 metara. 

    – Veoma sam zadovoljna postignutim rezultatima. Trener Đurica i ja smo se spremali za ovo takmičenje od januara i puno je rada uloženo u to. Bili smo oboje posvećeni i drago mi je da sam kao takmičarka ‚‚Pančeva“ to uspela da ostvarim. Osećaj je savršen. Da budem iskrena, zadovoljila bih se i manjim rezultatom, jer sam juniorka i bila je jaka konkurencija. Drago mi je što sam uspela da ostvarim ovakav rezultat, ni da mi je ovo pošlo za rukom, pošto je ovo poslednja godina u kojoj se takmičim u konkurenciji juniorki, ali isto tako i zbog trenera Levajića i zbog kluba, jer sam nova ovde i što sam ovim uspehom na neki način uspela da zadovoljim i njih, istakla je u razgovoru za 013 info, Biljana Relić.

    Bolji uslovi za rad i bolji trener bili su razlog što je ova mlada kajakašica iz Bečeja početkom ove godine iz novosadske ‚‚Vojvodine“ prešla u Kajak klub ‚‚Pančevo.

    – Očekivala sam neki napredak, ali nisam znala da će to dovesti do osvajanja dve zlatne medalje na tako velikom takmičenju, dodala je Biljana.

    Samo nedelju dana posle Evropskog prvenstva takmičarka ‚‚Pančeva“ je učestvovala na Prvenstvu Vojvodine za juniore i seniore l, gde je osvojila šest medalja – pet zlatnih i jedno srebrno odličje. 

    – Marija Dostanić mi je bila najveća konkurentkinja na ovom takmičenju. Pobedila sam je u trci na 500 metara, što mi je izuzetno drago, pošto je ona ipak veća klasa u disciplini K-1-500. Ona je u toj disciplini osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, tako da mi je drago što sam je obišla, bez obzira na to što smo nas dve dobre u dvosedu. Drago mi je da mogu da se nadmećem sa njom i u jednosedu.

    Do kraja sezone u Srbiji je u konkurenciji juniora i seniora preostalo da se održi Prvenstvo Srbije, koje je na programu 20. avgusta, ali to takmičenje i rezultati na njemu nisu primarni cilj evropske šampionke u ovom trenutku.

    – Na državnom prvenstvu će veslati u grupnim čamcima, mada poznavajući mog trenera, verovatno ću veslati i u jednosedima. Učestvovaće i Marija Dostanić, pa se nadam da ću ponovo uspeti da je pobedim u trci dugoj 500 metara. Pošto se završava sezona, državno prvenstvo mi nije toliko značajno, ali se nadam da ću za sledeću sezonu uspeti da se pripremim dovoljno jako da ponovo osvojim nešto što će značiti celom klubu, Pančevu i mojim roditeljima i meni samoj, tako da se više pripremam za sledeću sezonu. Sledeće sezone ću biti mlađa juniorka i konkurencija će biti značajno jača, moraću mnogo da radim i da se više odričem, pa se nadam da ću uspeti nešto da uradim. Nikad ne planiram unapred, jer verovatno da sam planirala ova dva zlata, ništa od toga ne bi bilo. Trener Levnajić isplanira nastup na takmičenjima i treninge, a ja samo treniram, zaključila je Biljana Relić 

    Naporan i predan rad sa trenerom Đuricom Levnajićem su doneli veliki rezultat, a kako ističe njen trener na Evropskom prvenstvu u Plovdivu su očekivali osvajanje medalje.

    – Biljana je radila od početka godine po dva treninga dnevno, pošto je stanovala u Pančevu. Prepodne smo veslali na ergometrima, a popodne smo radili u teretani i trčanje. Uradila je sve po planu i programu kako sam ja zamislio i to je dovelo do rezultata. Ona je talentovana devojka za kajak i mi smo pre ovog takmičenja očekivali medalju i finala. Nismo očekivali da bude dva puta prva, ali poklopile su se sve kockice, rad njen na treninzima, njena volja i ona je uspla u tome. rekao je Đurica Levnajić, trener Kajak kanu kluba ‚‚Pančevo“ i kajakaške reprezentacije Srbije. 

    Posle samo šest meseci zajedničkog rada Biljana Relić i Đurica Levnajić su uspeli da ostvare jedan od najvećih uspeha u istoriji pančevačkog ženskog kajaka. Nema sumnje da su se kockice poklopile i da iz pojedinačnog kvaliteta trenera i ove kajakašice kao proizvod izlaze zavidni rezultati, pa verujemo da će svojim uspesima nastaviti da nas raduju i ubuduće. 

    T. M.

     

    PANČEVO, 4. avgust – Dvostruka juniorska šampionka Evrope i jedna od najboljih mladih kajakašica Srbije i Starog kontinenta, članica Kajak kanu kluba ‚‚Pančevo“ Biljana Relić, vratila se ovih dana treninzima na Tamišu i u svom klubu, u kojem radi sa trenerom Đuricom Levnajićem. Oni su već sada počeli pripreme za narednu sezonu u kojoj će se Biljana po prvi put takmičiti u konkurenciji mlađih seniorki.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]