• RUKOMET: Pančevci nisu uspeli, kup ide Vojvodini

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Rukometaši novosadske Vojvodine osvajači su Kupa „Branislav Pokrajac“ za sezonu 2019/2020. Aktuelni šampioni Srbije (2019) savladali su pančevački Dinamo 32:20 (16:11) u finalu turnira u Zrenjaninu i tako doneli šesti trofej najmasovnijeg takmičenja u svoje vitrine.

    Odlična odbrana novosadskog tima na čelu sa iskusnim Svetislavom Verkićem dozvolila je Pančevcima da postignu samo dva gola za uvodnih 17 minuta igre (8:2). Do tada je tim trenera Borisa Rojevića iskoristio sve benefita defanzive ponajviše preko desnog krila Darka Milenkovića, koji je bio neumoljiv (ukupno sedam golova). Nakon tajm-aut u 22.minutu, ekipa Dinama odigrala je bolje u završnici zahvaljujući raspucanom mladom desnom beku Milanu Goluboviću (šest golova) koji je do poluvremena pet puta tresao mrežu Novosađana (16:11).

    Vojvodina je  nastavila sa igrom na visokom nivou u drugom poluvremenu držeći protivnika na odstojanju od šest-sedam golova. Odličnu rolu imali su Jovica Nikolić i Aleksandar Kurteš, a golom Miljkovića u 57. minutu za 29:20 počelo je i slavlje na klupi Novosađana.

    Za najboljeg golmana završnog turnira Kupa izabran je Svetislav Verkić, kapiten RK Vojvodina, dok je nejbolji igrač njegov saigrać Nemanja Pribrak

    Rukometaši novosadske Vojvodine osvajači su Kupa Branislav Pokrajac za sezonu 2019/2020. Aktuelni šampioni Srbije (2019) savladali su pančevački Dinamo 32:20 (16:11) u finalu turnira u Zrenjaninu i tako doneli šesti trofej najmasovnijeg takmičenja u svoje vitrine.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]