Rukomet Foto: pixabay
Sport

Rukomet: "Sloboda" iz Tuzle i "Dinamo" iz Pančeva pobednici četvrtog turnira, veteranke Spartaka druge

Izvor: 
Subotica.com Pon, 15/11/2021 - 10:04Tokom vikenda održan je četvrti Međunarodni rukometni turnir veterana i veteranki „Trofej Subotice 2021“ koji je organizovalo Sportsko društvo veterana „Stara škola“. Pobednički pehar u konkurenciji rukometaša podigla je ekipa „Slobode“ iz Tuzle, dok je „Dinamo“ iz Pančeva osvojio prvo mesto u nadmetanju veteranki, pobedivši u finalu Spartak.
 
Nakon pauze u 2020. godini koja je usledila zbog pandemije u sali Tehničke škole „Ivan Sarić“ tokom vikenda održan je četvrti po redu Međunarodni turnir veterana i veteranki  u rukometu „Trofej Subotice 2021“ koji je okupio bivše rukometaše i rukometašice iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije da se prisete kako su nekad harali parketima širom regiona i prikaž svoje umeće s loptom, promovišu rukomet, sport i prijateljstvo.  

Turnir je otvorila Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu. Aleksić je poželela dobrodošlicu svima u grad sportova, uz želju da naredne godine bude i veći broj učesnika na turniru.

- Drago mi je što je, u svemu ovome što nas je snašlo zbog pandemije, ova sjajna ekpa ljudi uspela da vas okupi u velikom broju i da se turnir održi. Grad Subotica, domaćini gradonačelnik Stevan Bakić i ja kao član Gradskog  veća zadužena za oblast sport i omladinu uvek smo uz vas, kao i Sportski savez Subotice i uvek podržavamo ovakve priče. Ovo nije samo zabave radi, ima tu takmičenja, a pre svega  promocije rukometa i sporta. Želim svima da se dobro provedete, da se čuvate i ne povredite, a najbolji neka pobedi. Da se sledeće godine vidimo u još većem broju -  rekla je Nataša Aleksić.

Otvaranju je prisustvovao i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice.

Turnir je protekao u fantastičnoj atmosferi i druženju,  ali i u izvanrednoj igri koju su prikazali učesnici na parketu, posebno na odlučujućim utakmicama. Viđeno je mnogo atraktivnih  poteza koji su ispraćeni aplauzima, sijaset golova i sjajnih odbrana. Dominiralo je znanje u rukometu koji ih je i okupio, a posebno druženje van terena.

Prvo mesto u konkurenciji veterana, gde se borilo 12 ekipa, osvojila je „Sloboda“ iz Tuzle nakon što je u finalu savladala ekipu „Rume“ i po drugi put podigla pobednički pehar, dok je treće mesto pripalo ekip „Dobova“ iz Slovenije.

U konkurenciji sedam ekipa veteranki, najuspešnije su bile rukometašice „Dinama“ iz Pančeva posle trijumfa nada „Spartakom“ u finalu, a pehar za treće mesto pripao je ekipi „Sombora“.

Po okončanju takmičenja usledilo je „treće poluvreme“ i druženje u restoranu „Spartak“ gde su dodeljeni pehari, priznanja i pokloni.

Domaćini i organizatori turnira koji su pripremali ovu manifestaciju uz pomoć Sportskih saveza Subotice i Srbije, Rukometnog saveza Vojvodine i mnogobrojnih prijatelja, potrudili su se da sve protekne u najboljem redu i da svi gosti, prijatelji i ljubitelji rukometa, uživaju u gradu sportova. Da su uspeli u tome potvrđuje pozdravna poruka učesnika na rastanku - „Vidimo se sledeće godine!".
MarketingNajnovije vesti