Rukometna lopta Foto: Maxpixel
Sport

RUKOMET: Vojvodina uložila prigovor na suđenje na utakmici Dinamo - Vojvodina, iz Pančeva reagovali saopštenjem

Izvor: 
Sportski žurnal Čet, 07/10/2021 - 17:15RK Vojvodina je uputio prigovor na suđenje arbitara Milosavljevića i Trivkovića, koji su sudili utakmicu Dinamo - Vojvodina, koja je pripala Vojvodini (29:27), tražeći da se odgovorna lica kazne za eventualne propuste u skladu sa Pravilnikom, piše Sportski žurnal.

Kao jedan od primera navedena je situacija iz 24. minuta kada Distol grubo startuje na igraču Vojvodine:

- Neću da ulazim u kvalifikaciju onoga što vidim, iako mi Pravni fakultet i pravosudni ispit daju za pravo da možda i kvalifikujem ono što vidim, a što nije prekršaj pravila rukometne igre, već nešto za šta je nadležno Više tužilaštvo. Ali, neka organi i Arkus lige, a i drugi, državni, samo rade svoj posao – napisao je predsednik osmostrukog uzastopnog šampiona Srbije Milan Đukić, na Fejsbuku dodajući:

- Jedno su ružne reči  to vetar nosi i nepristojno je. Drugo je vatreno ili temperamentno navijati za svoj klub, pa makar i bio i predsednik kluba na tribinama. Ali, sasvim treća stvar je da je svaki put na ovakvoj utakmici neko završio sa povredama … namerno izazvanim na sportskoj priredbi.

Da podsetim da je naš igrač Čelica završio sa potresom mozga pre dve sezone, prošle slično, niz startova na igrača bez lopte, a sada ovo…

Da li bi voleli da Vaše dete bude ovaj igrač koji ostaje da lezi na parketu?

Pitam to i sudije i službena lica i ljude koji posle utakmice ovo pozdravljaju, sa čuvenom srpskom opaskom :“Pa i kod vas u hali…”

Đukić potom dodaje:

- Da budem do kraja jasan, ako neko misli da će Vojvodina da ćuti zato što sam ja na funkciji u Arkus ligi ili RSS  neće, ili da ću ja da ćutim. Nisam ćutao ni malo većim igračima...

U zaključku prvi čovek Vojvodine ističe:

- Mogu ja očas posla da ne budem ni u Arkus ligi, a ni u RSS, nisam srastao sa tim funkcijama, ali otići ću poslednji jer će pre mene da odu svi oni koji ne budu hteli da rade samo svoj posao plašeći se onoga ko sada jeste nešto sa nekim u politici ili policiji. Opet pitam, da li bi voleli da vaše dete ostane da lezi na parketu? Odatle da počnemo jer, kad neko bude ostao zaista da leži bez pomoći … onda će svi pitati zašto ovo ne sprečiste ranije …Odatle da počnemo, a završimo ili sa kaznama ili smenama uključujući tu i moju, a ćutati nećemo – zaključio je Đukić koji je ujedno i čelni čovek Arkus lige.

Dinamo iz Pančeva poslao je saopštenje koje je potpisao predsednik kluba Danijel Subotić, a prenosi Sportski žurnal.

- U Srbiji se svašta može kupiti, ali ugled i tradiciju je nemoguće kupiti ni galamom oteti bilo gde na svetu, pa i ovde. Tako su Arapi pitali Engleze kako da naprave Vimbldon. A oni im rekli da poseju travu, zalivaju je i organizuju turnir. Na pitanje:„Zar samo to?”, odgovorili su im: „I tako sto godina”. Tako je i sa rukometnim klubovima Dinamo Pančevo i Vojvodina Željezničar Novi Sad.

Tradicija i ugled kluba i nas kao predsednika, direktora i svih u klubu sticani su godinama na terenu i poznati smo i kao igrači i rukometni radnici po brojnim medaljama i trofejima za klub, Jugoslaviju i Srbiju. I to u godinama kad su jugoslovenski i srpski rukomet bili medaljni u Evropi i Svetu. A ne u periodu kada ti trofeji važe do prve granice, u godinama pada našeg rukometa na donji deo evropske i svetske tabele.

Zato se i ne možemo spuštati na nivo trenera (koji jeste osvojio neke trofeje u Srbiji, ali to je u njegovom klubu osvojio svaki trener, ako je na klupi dočekao kraj prvenstva) koji radi pokrivanja svog ponašanja (svima poznatog i na svakom snimku vidljivog) koristi opet vodeće ljude svog kluba, Lige i Saveza, da biju njegove bitke žrtvujući i svoj klub i te ljude i druge klubove i službena lica.

Cenimo predsednika Đukića (mada ne znamo zašto nam u javnim oglašavanjima preti političarima i policijom jer su oni pokazali da ih rukomet ne zanima poslednjih godina osim kada se rukometni izbori u pitanju) i njegov lični angažman u rukometu, ali ne razumemo što i sebe i nas uvlači u blato rukometnih prepucavanja koje uvek iskoristi neko treći.

Možda zbog nedostatka igračkog iskustva ne prepoznaje da mu je umetnut izdvojeni detalj, a u kome je prvo faul nad igračima Dinama pa i, požrtvovani start našeg igrača Distola koji je zbog toga kažnjen, a sve prošlo bez ikakvih povreda. Naravno, podržavam osudu svakog i svačijeg nesportskog ponašanja, a sam kao igrač i rukometni radnik nikad nisam bio akter nečeg takvog,

Mi bi kao klub posle utakmice, u kojoj smo bili drastično oštećeni odlukama i kriterijumom suđenja (zato podržavamo Đukićev predlog da se prema propisima izvrši ekspertiza cele utakmice i svačijeg ponašanja posebno jer trener gostiju počinje sa nesportskim ponašanjem od petog minuta i time sve prevodi na svoj teren) brinuli samo o svojim greškama, radili na tome da ih ispravimo i svaki dan budemo sve jači jer imamo sjajne mlade igrače i pravog trenera za njih i znamo da naše vreme dolazi. Čak i brže nego što smo planirali, Ali kad uslede ovakvi napadi ne možemo ćutati.

Možda su drugi klubovi, službena lica i javnost ovakve akcije pokrivanja i prikrivanja dimnom zavesom i galamom prihvatali kao silu, trpeli i ćutali, mi naravno nećemo jer, ipak, smo deo i promotori rukometa u kome smo mi kao igrači igrali i Ligu šampiona i bili deo evropskog vrha i medalja a 20.000 ljudi u Areni pevalo „Zašto ćutite” – kaže se u saopštenju pančevačkog kluba.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti