• Rukometaši „Dinama“ skupo prodali kožu u Subotici

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U drugom kolu Super rukometne lige Srbije rukometaši „Dinama“ pretrpeli su prvi poraz u sezoni, pošto su u dvorani „Dudova šuma“ u Subotici izgubili od domaćeg „Spartak Vojputa“ rezultatom 23:21 (11:10). Iako su izgubili, pančevački rukometaši su u ovom susretu pokazali da će i najkvalitetniji timovi u elitnom rangu morati dosta da se namuče, kako bi, čak i na svom terenu, osvojili bodove protiv „žuto-crnih“. 

    Susret u Subotici bolje su otvorili gosti, a prednost od dva gola doneli su im bivši igrači „Spartaka“ golman Radule Radulović, odličnim odbranama i Ivan Distol sa dva odlična pogotka. Domaći su izjednačili, a kako je u tim trenucima samo Distol bio šuterski raspoložen (postogao prva tri gola za „Dinamo“), „Spartak“ je uspeo da dođe do dva gola prednosti (5:3). Čvrste i kvalitetne odbrane oba tima nisu dozvoljavale ekipama da se previše raspucaju u napadu, ali su Subotičani koristili malo bolje svoja krila da dođu do prednosti od četiri gola (10:6). Ipak, igrači „Dinama“, u čijim redovima su se šuterski razigrali i ostali igrači, su pokazali da imaju sjajan karakter i nisu odustajali, već su sa četiri vezana pogotka pred sam kraj prvog dela stigli do izjednačenja. U završnici prvog poluvremena Bojan Županjac je prekinuo seriju Pančevaca i svoju ekipu na odmor odveo sa minimalnom prednošću. 

    I u nastavku se rezultat kretao u sličnom maniru. Gosti su poveli (13:14), ali su prošlogodišnjem učesniku regionalne SEHA lige dozvolili da ponovo stekne zalihu od četiri gola (21:17). Kako su gotovo tokom čitavog toka meča „žuto-crni“ jurili i uspevali da stignu protivnika, tako je bilo i ovog puta. Prišli su na samo gol zaostatka (21:20), pa je završnica susreta bila veoma neizvesna, a obeležila ju je velika borba. U poslednjih šest minuta ekipe su postigne ukupno tri gola. „Spartak“ je četiri minuta pre kraja imao tri gola prednosti (23:20), što im je, ispostavilo se, bilo dovoljno za pobedu, pošto rukometaši „Dinama“ nisu uspeli i treći put da neutralištu prednost domaćeg tima. 

    U redovima „Spartak Vojputa“ najefikasniji su bili Đorđe Đekić i Bojan Županjac sa šest postignutih golova, a pratio ih je Pančevac i bivši igrač „žuto-crnih“ Uroš Radosavljević sa 4 gola, dok su za „Dinamo“ po pet pogodaka postigli Ivan Distol i Miloš Ivošević.

    Posle dva odigrana kola u elitnom takmičenju pančevački klub zauzima 5. mesto na tabeli sa 2 boda. U narednom kolu, koje je na programu već u sredu (21. septembar), Pančevci u Hali sportova na Strelištu igraju protiv šabačke „Metaloplastike“. Utakmica počinje u 20 časova

    T. M. 

    U drugom kolu Super rukometne lige Srbije rukometaši „Dinama“ pretrpeli su prvi poraz u sezoni, pošto su u dvorani „Dudova šuma“ u Subotici izgubili od domaćeg „Spartak Vojputa“ rezultatom 23:21 (11:10). Iako su izgubili, pančevački rukometaši su u ovom susretu pokazali da će i najkvalitetniji timovi u elitnom rangu morati dosta da se namuče, kako bi, čak i na svom terenu, osvojili bodove protiv „žuto-crnih“. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport