• Rukometaši „Jabuke“ spremni da napadnu vrh Prve lige

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 20. septembar – Rukometaši „Jabuke“ ovog vikenda počinju takmičenje u Prvoj ligi grupa „Sever“, u kojoj nastupaju drugu sezonu u nizu. Tokom nešto više od mesec dana napornih priprema ovaj klub je odigrao četiri pripremne utakmice i ostvario četiri pobede, pa spremno dočekuju početak sezone u kojem će snage odmeriti sa ekipom „Hercegovine“ iz Sečnja. 

    Trećok sezoni u nizu klub iz Jabuke sa klupe će predvoditi proslavljeni as srpskog rukometa, bivši reprezentativac, Žikica Milosavljević, a kako mu je većina igrača, koji su nastupali za „Jabuku“ u prošloj sezoni i ove godine na rapolaganju, nema sumnje da će sa godinu dana iskustva više nastupa u ovom rangu, uspeti da naprave zapaženiji rezultat. U klub su pred početak sezone došla tri igrača: Nikola Kolja (ŽRK „Dinamo“), Toni Turković („PKB“) i Luka Martinović („Crvena zvezda“). Za ekipu će u ovoj sezoni braniti i Nikola Mitanovski, koji je prošle sezone branio boje pančevačkog „Dinama“. 

    – Pripreme smo odradili veoma dobro sa velikom dozom motiva, pošto su svi jedva čekali 15. avgust i početak priprema. Od samog početka smo postavili znatno viši cilj nego prošle sezone, što mi se čini da je igračima mnogo bolje prijalo. Pojačanja koja smo doveli su približno istih godina kao i većina naših igrača, pa su se brzo i lako uklopili u tim, koji ima veliki motiv u predstojećoj sezoni, rekao je prvi strateg „Jabuke“, Žikica Milosavljević

    Prošle sezone cilj ekipe, kao novajlije u Prvoj ligi, bio je opstanak, dok su ove sezone želje i ambicije uprave i igrača da budu u vrhu table.

    – Nismo postavili konkretan cilj, ali je u svakom slučaju to visok plasman u ovo ligi. Pokušaćemo, to sad na početku ne mogu da kažem, ali visok plasman znači prvo ili drugo mesto. U svakom slučaju ćemo imati nekoliko ljutih protivnika na putu do ostvarenja tog cilja, poput „Kikinde“, kao i u sezoni kada samo se plasirali iz Druge u Prvu ligu. Sigurno da ćemo pokušati i ove sezone, ako nam se ukaže prilika i ako bude sve kako treba da dosegnemo još jedan rang više, optimista je Milosavljević. 

    U četiri kontrolne utakmice u ovom pripremnom periodu rukometaši „Jabuke“ su savladali ekipe „Voždovca“ i „Novog Beograda“, kao i ekipe koje nastupaju u Super B ligi, „Inđiju“ i „Sinđelić“. Pobede u duelima sa klubovima iz višeg ranga prema rečima trenera Jabučana im daje za pravo da veruju da imaju kvalitetan sastav i da igraju dobro. 

    – Zadovoljan sam kako su protekle pripreme i kakava je motivacija na samom početku prvenstva, što se vidi i po rezultatima. Kada pobeđujete u kontrolnim utakmicama to je dobar znak, ako to sve planirate, onda se forma polako podiže i to je dobar znak za sam početak prvenstva. Da su motivisani vidi se i po njima, jer su posle svake utakmice bili sve više i više zadovoljni, a to je za mene znak da postoji neka kohezija u ekipi i dobra atmosfera. Čini mi se da smo tokom pripremnog perioda, iz utakmice u utakmicu podizali kvalitet igre, tako da sa pravom mogu da budem zadovoljan i da očekujem dobar početak sezone, ocenio je on. 

    Prvi protivnik rukometaša „Jabuke“ je ekipa Hercegovine iz Sečnja sa kojom su u prošlosti Jabučani igrali veoma interesantne duele, a istorija njihovih duela nije vezana samo za rukometni teren.

    – „Hercegovina“ i „Jabuka“ imaju imaju veoma dobre klupske odnose i to nam daje za prvo da možemo da očekujemo jednu dobru i kvalitetnu utakmicu, ne samo po kvalitetu rukometa, nego i veoma fer i korektnu utakmicu van terena. Sigurno je da je početak sezone veoma važan, da je to možda jedna od najvažnijih utakmica u čitavoj sezoni i mi ćemo pokušati tamo da ostvarimo pobedu. Sa druge strane, ekipa iz Sečnja, koja ima novog trenera, će učiniti sve da bodovi ostanu u Sečnju. Imaju novog trenera, što im daje dodatnu snagu, mislim da se nisu pojačavali i da im je ekipa ostala ista kao i prošle godine. S obzirom na to da se veoma dobro poznajemo, očekuje nas dobra, korektna utakmica, u fer i korektnoj borbi, pa ćemo videti šta će na kraju biti. Mi ćemo ići na pobedu, ne samo u ovoj utakmici nego u svakoj drugoj u ovoj sezoni, rekao je o prvom utakmicu u prvenstvu trener rukometaša „Jabuke“. 

    Utakmica prvog kola između rukometaša „Hercegovine“ i „Jabuke“ biće odigrana u subotu, 24. septembra, u Sečnju sa početkom u 20 časova. 

     

     

    PANČEVO, 20. septembar – Rukometaši „Jabuke“ ovog vikenda počinju takmičenje u Prvoj ligi grupa „Sever“, u kojoj nastupaju drugu sezonu u nizu. Tokom nešto više od mesec dana napornih priprema ovaj klub je odigrao četiri pripremne utakmice i ostvario četiri pobede, pa spremno dočekuju početak sezone u kojem će snage odmeriti sa ekipom „Hercegovine“ iz Sečnja. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport