• Rukometašice ‚‚Pančeva” deklasirale ‚‚Metalac”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U 10. kolu Mini prve rukometne lige za žene rukometašice ‚‚Pančeva” ubedljivo su savladale poslednjeplasiranu ekipu ‚‚Metalca” iz Kraljeva rezultatom 34:20 (17:8). Pitanje pobednika je rešeno već sredinom prvog poluvremena, pa je pobeda bila šlag na slavljeničkoj torti pančevačkih rukometašica, pošto su im pre početka susreta uručeni pehar i medalje namenjene šampionu Prve lige grupe ‚‚Sever”.

    U Hali sportova na Strelištu rukometašice ‚‚Pančeva” su se u meču sa ‚‚Metalcem” mučile samo u prvih desetak minuta, a onda su dobrom odbranom i sjajnim odbranama Sanje Pavlović (tri odbranjena ‚‚sedmerca”) uspostavile kontrolu na terenu. Brzim akcijama, iako su ponekad i grešile, uspele da dođu do visoke prednosti, koja ja je po isteku 30. minuta bila devet golova (17:8). U prvom delu odlično realizaciju su imale Maja Radojčin koja je postigla 8 golova i Ljiljana Josimov sa četiri pogotka iz kontranapada.

    U drugom poluvremenu domaće rukometašice su nastavile da melju protivika, pa je porednost polako rasla do maksimalnih 16 golova (27:11 i 28:12). Trener Ivan Petković je šansu pružio svim rukometašicama, koje su maksimalno iskoristile ukazanu šansu i dobrom igrom pokazale koliko su napredovale u prethodnom periodu.

    Ekipa ‚‚Pančeva” i dalje zauzima treće mesto na tabeli Mini prve lige sa skorom od 6 pobeda i tri poraza. Do kraja prvenstva ekipa Ivana Petkovića će odigrati još tri utakmice, a kako ima dva poraza više od drugoplasirane ekipe ‚‚Sloge” iz Petrovca na Mlavi, sa kojom se sastaje u poslednjem kolu doigravanja, i u slučaju da zabeleži tri pobede, njihov plasman u Super A ligu zavisiće od rezultata ‚‚Sloge”. Tačnije potreban im je jedan ‚‚kiks” Petrovčanka.

    – Pred početa Mini lige sam rekao da ćemo probati da igramo što bolje i da ćemo pokušati da budemo među prve dve ekipe. Veliki je hendikep što ne igra Lana Žiga, što se oseti u duelima sa jačim protivnicama. Bez obzira na sve, nisam nezadovoljan kako protiče takmičenje u Mini ligi. Pokušavamo da kroz doigravanje vidimo šta nas očekuje sledeće godine i da razigravanjem mlađih igračica vidimo čime trebamo da se dopunimo za sledeću sezonu.. Borićemo se do kraja, ali mislim da sada više nije realno da se umešamo u borbu za plasman u Super A ligu. Mi ćemo se boriti i pokušaćemo da pobedimo u svim utakmicama do kraja, što je sportski,

    istakao je Ivan Petković, trener ŽRK-a ‚‚Pančevo”.

    U narednom kolu ekipa ‚‚Pančeva” sledećeg vikenda igra u Prokuplju protiv ekipe ‚‚Topličanina”.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport