Foto: Privatna arhiva
Sport

ŠAH: Dominacija braće Milanović iz Pančeva na jesenjem kadetskom turniru

Izvor: 
013info Sre, 20/10/2021 - 19:09Braća Marko i Pavle Milanović iz Pančeva ostvarili su zapažene rezultate na jesenjem kadestskom turniru proteklog vikenda u organizaciji zemunskog Šah kluba "Gliga" u saradnji sa lokalnom vlastima i sponzorima.

Ovo već tradicionalno nadmetanje mladih šahista iz Srbije i regiona ove godine brojalo je blizu 100 takmičara, među kojima i više državnih prvaka naše zemlje i Bosne i Hercegovine.

Podeljeni su u tri starosne kategorije, a tempo igre je bio savremeni "rapid" sa 10 minuta po igraču uz 5 sekundi bonifikacije po potezu. Višegodišnji kadetski prvak Srbije i najmlađi FIDE majstor šaha u našoj zemlji Marko Milanović nastupao u starijoj grupi i osvojio je prvo mesto ispred Šajin Mirka, prvaka Bosne i Hercegovine, a time i pehar za apsolutnog pobednika turnira i zlatnu medalju.

Njegov mlađi brat Pavle učestvovao se u srednjoj kategoriji i nakon teških borbi umalo mu je izmaklo prvo mesto te se okitio srebrom, što je upotpunilo bratsku "dominaciju" na turniru.

Zbog postignutog rezultata obojica su odmah dobili pozivnicu za elitni pozivni turnir "Branko Bogovac", koji će se održati na jesen sledeće godine.

 
MarketingNajnovije vesti