Džudo

Sara Slavković juniorska prvakinja Balkana

Pančevo, Pon, 06/06/2016 - 19:13
Tanja Marin
Marko Sarić osvojio bronzuProteklog vikenda u Bihaću održano je Balkansko prvenstvo u džudou u konkurenciji juniora. Zapažene rezultate ostvarili su pančevački takmičari, pošto se Sara Slavković okitila zlatnom medaljom i tako odbranila titulu prvakinje Balkana u juniorskoj konkurenciji. Marko Sarić je ovog puta osvojio bronzanu medalju. 

Pančevo je na smotri najboljih juniora Balkana imalo tri predstavnika, takmičarke ‚‚Dinama" – Saru Slavković i Andreu Stojadinov i člana ‚‚Crvene zvezde", Marka Sarića. Sara Slavković i ove godine je pokazala da joj nema ravne u konkurenciji takmičarki do 78 kg, pa je bez mnogo poteškoća odbranila titulu prvakinje Balkana. Marko Sarić se ove godine na takmičenju u Bosni i Hercegovini popeo na najniži stepenik pobedničkog postolja, osvojivši bronzu u konkurenciji takmičara do 66 kg, dok je aktuelna prvakinja Balkana u kadetskoj konkurenciji, Andrea Stojadinov, u konkurenciji iskusnijih takmičarki kategorije do 48 kg, zauzela 7. mesto. 

Sa dve medalje Sara Slavković i Marko Sarić pomogli su reprezentaciji Srbije da osvoji drugo mesto u generalnom plasmanu u konkurenciji osam država. Sa pet zlatnih, dve srebrne i tri bronzane medalje srpski juniori zauzeli su vicešampionsku poziciju iza ekipe Turske, koja je osvojila 6 zlatnih, 10 srebrnih i 10 bronzanih odličja. 

T. M. 
MarketingNajnovije vesti