Triatlon

Šest medalja za pančevačke triatlonce na 22. Beogradskom triatlonu

Pančevo, Uto, 27/09/2016 - 17:25
Tanja Marin


Dvedeset drugi po redu Beogradski triatlon održan proteklog vikenda bio je poslednja trka u sezoni u našoj zemlji. Ove godine trka je održana u okviru Kupa Srbije u sprint triatlonu, a na takmičenju su učestvovali i triatlonci pančevačkog „Tamiša", kojih je bilo čak dvadeset i jedan u svim uzrasnim kategorijama, a kao po običaju okitili su se značajnim brojem medalja. Osvojili su dve zlatne, dve srebrne i dve bronzane medalje. 

Zbog obaveza na poslu ili fakultetu u elitnoj konkurenciji na takmičenju, koje je održano na beogradskoj Adi Ciganliji, nisu učestvovali najbolji predstavnici „Tamiša" i neki od najboljih srpskih triatlonaca, pa je ovog puta u najjačoj konkurenciji pančevački klub ostao bez medalje. Ipak, svoju dominaciju u svojem godištu u ovoj sezoni potvrdili su Anja Davidović u konkurenciji Nada (takmičari rođeni 2001. i 2002. godine) i Bogdan Jelača u konkurenciji Početnika (takmičari rođeni 2005. godine i mlađi) osvajanjem još jednom u nizu zlatnih medalja. 

Srebrne medalje su osvojili Rastko Radosavljević, u konkurenciji takmičara između 18 i 30 godina, i Jovan Opačić u konkurenciji veterana, tačnije takmičara starosti preko 51. godinu, dok su se na najniži stepenik pobedničkog postolja popeli Vanja Isevski u konkurenciji Nada i Pavle Obradović koji je bio treći u konkurenciji Mlađih nada (takmičari rođeni 2003. i 2004. godine).

Na ovaj način Triatlon klub „Tamiš" je završio još jednu veoma uspešnu sezonu u kojoj su višestruki prvaci Srbije (duatlon, akvatlon, sprint triatlon, kros triatlon i dugi triatlon) postali Vida Medić, Anja Davidović, Bogdan Jelača i Danilo Jovanović, dok su mlađi takmičari osvajanjem pregršt medalja na svim takmičenjima na domaćoj sceni pokazali da se u ovom klubu veoma dobro radi sa mlađim uzrasnim kategorijama. 

Za takmičare ovog kluba sezona je završena, pa će u narednih nedelju do dve odmarati, a zatim će početi pripreme za sledeću sezonu u kojoj očekuju još bolje rezultate. 
MarketingNajnovije vesti