Foto: AK Panonija
Sport

Šest medalja za pančevačku Panoniju u Sremskim Karlovcima

Izvor: 
013info Pet, 26/06/2020 - 12:01

U utorak, 23. juna, Atletski klub Panonija nastupio je sa osam atletičara na prvom takmičenju na novoj tartan stazi u Sremskim Karlovcima. Organizator ovog atletskog mitinga je bio klub S-athletics iz Sremskih Karlovaca, a učešće je uzelo preko 300 atletičara od kategorija atletskih škola do seniora. 

Kao najmlađa u kategoriji atletskih škola bronzanu medalju za Panoniju donela je Nina Štrkalj u trci devojčica na 400m. Odmah nakon toga u istoj uzrasnoj kategoriji Bojan Karafilovski je na svom prvom takmičenju u bacanju vorteska zauzeo četvrto mesto, što je veliki uspeh jer je sa 23,20m bio nadomak bronze. 

Usledile su sprinterske discipline na 60 i 200m gde su nastupile Isidora Pavlović i Lajči Štrkalj. One su u veoma jakoj konkurenciji zauzele četvrto i peto mesto. 

U muškoj konkurenciji neprikosnoven je bio sprinter Panonije Zandi Štrkalj koji je u kategoriji mlađih pionira očekivano uzeo dve zlatne medalje u trkama na 60 i 200m. 

Uzbudljiva je bila i trka starijih pionirki na 600m, u kojoj je Ana Dragojević osvojila zlatnu medalju taktičkim trčanjem i fenomenalnim finišem. 

U juniorskoj kategoriji, kao jedan od najboljih bronzanu medalju u trci na 1000m uzeo je Aleksandar Dugić, dok je u sprintu na 60m zlatnu medalju u seniorskoj konkurenciji osvojio Aleksandar Bošković. 

Na ovaj način, atletičarima Panonije ostaće lepa uspomena na prvo takmičenje na novoj tartan stazi u Sremskim Karlovcima.

Atletičare Panonije u narednom periodu očekuju brojna takmičenja na prvenstvima Srbije.
MarketingNajnovije vesti