Triatlonci
Sport

Sjajni triatlonci pančevačkog TK Tamiš na Prvenstvu Srbije u akvatlonu

Izvor: 
013info Pon, 14/09/2020 - 20:37

U nedelju 13. septembra u predivnom ambijentu gradskog jezera u Vršcu održana je trka Prvenstva Srbije u akvatlonu - 1km plivanja + 5km trčanja. Organizatori trke TK Ahil iz Vršca su uradili sve da se preko 150 takmičara iz cele Srbije, nakon pauze u takmičenjima zbog virusa COVID19, trka u sjajnim uslovima. Među tih 150 triatlonaca našlo se i 27 takmičara iz Pančeva. Ostvareni su dobri, može se reći odlični, rezultati jer se i pored zabrane takmičenja tokom leta dobro i vredno treniralo.
Najveći uspeh je ostvario Bogdan Jelača koji je postao prvak države u konkurenciji kadeta. Ništa manje značajan rezultat napravila je i Anja Davidović koja je najbolja starija juniorka u Srbiji i viceprvakinja države u apsolutnoj konkurenciji kod žena. Osvajači medalja su još i: Stefan Birka  - srebro mlađi kadeti, Nevena Vidaković - srebro starije juniorke, Luka Gligorić - srebro juniori, Nikola Vincer - AG 2 takmičari od 31 do 40 godina srebro i Marjan Lukić - AG3 takmičari od 41 do 50 godina, zlato.
 
Sezona se zatvara u nedelju 20. septembra kada se na Adi Ciganliji održava Dan triatlona. U planu je da se održe  četiri trke: kup Beograda u akvatlonu za mlađe od 16 godina, kup Beograda u sprint triatlonu za starije od 16 godina, prvenstvo Srbije u dugom triatlonu ( 1.9km plivanja-90km bajka-21.1km trčanja ) i trka Evropskog kupa u super sprint triatlonu gde će kao članovi reprezentacije Srbije TK Tamiš predstavljati Luka Gligorić i Bogdan Jelača.
 
 

 

 
 

 

 
 

 
MarketingNajnovije vesti