Stoni fudbal

Slovenci najuspešniji na Balkan kupu u stonom fudbalu

Izvor: 
013info Ned, 25/10/2015 - 20:19

Dodelom pehara, medalja i priznanja završen je 3. Balkan kup u stonom fudbalu koji je od 23. do 25. oktobra održan u Pančevu. Pobednici takmičenja koje zajedno organizuju stonofudbalski savezi Slovenije, Hrvatske i Srbije su Blagovesta Gerova iz Bugarske i Stanislav Georgijev iz Bugarske, dok je u ekipnoj konkurenciji titulu prvaka 3. Balkan kupa osvojila reprezentacija Slovenije.

Federacija stonog fudbala Srbije uspešno je ogranizovala treći po redu Balkan kup, u pančevačkoj dvorani ‚‚Apolo". Veliki broj takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji došao je u naš grad iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Rumunije i drugih gradova širom Srbije. U sportskoj i drugarskoj atmosferi, uz mnoštvo lepih poteza i trikova, nadmetali su se u nekoliko disciplina, pojedinačnoj i dubl konkurenciji, u mešovitom dublu, juniori su odmerili snage među sobom, tu je bilo i takmičenje u speedball-u, ekipno takmičenje pod nazivom ‚‚Balkan Nations", dubl i singl u otvorenoj konkurenciji. Na poslednjem turniru iz Balkan kup serije odigrana je i stoni fudbal Liga šampiona u kojoj je pobedu odneo tim Dina Vičevića. U ovom takmičenju nadmetali su se timovi sastavljeni od četiri igrača, koje su birali kapiteni koji zauzimaju prva četiri mesta na Balkan kup rang listi u pojedinačnoj konkurenciji. Pobednicima lige šampiona pripao je profesionalni sto za stoni fudbal. 

Najbolji junior 3. Balkan kupa je reprezentativac Srbije Mirko Trninić, najbolji senior, tačnije takmičar rođen najkasnije 1965. godine, je Željko Obradović iz Crne Gore. Osvajač zlatne medalje u otvorenoj konkurenciji, Stanislav Georgijev iz Bugarske, osvojio je i zlatnu medalju u otvorenoj dubl konkurenciji i mešovitom dublu u paru sa Rumunkom Ekatarinom Sarbulesku. Rumunka je medalju istog sjaja osvojila i u ženskom dublu u paru sa trećom igračicom na svetskoj rang listi, Blagovestom Gerovom iz Bugarske. U speedball, parovi igraju setove do pet postignutih golova, sa maksimalnih tri seta po meču. U ubrzanoj verziji partije najbolji je bio par Novački-Slokar

Kako je protekao 3. Balkan kup mogli ste da pratite uživo na ‚‚youtube" kanalu portala 013info, a ukoliko želite da pogledate neke od najzanimljivijih mečeva 3. Balkan kupa kliknite na neki od sledećih linkova:

1. Dan (speedball, mešoviti parovi, dame, juniori i seniori pojedinačno)

2. Dan (open konkurencija parovi i pojedinačno, Balkan Nation)

3. Dan (eliminacije open pojedinačno; dame, juniori, seniori u konkurenciji parova; Liga šampiona)

T.M.
MarketingNajnovije vesti