Džudisti Akademije Jočić Foto: Privatna arhiva
Sport

Starčevačke džudistkinje najbolje starije pionirke na međunarodnom turniru u Zvorniku

Izvor: 
013info Pon, 16/05/2022 - 10:50Zvornik je u subotu, 14. maja, bio domaćin međunarodnog džudo turnira na kome se okupilo više od 400  takmičara iz našeg regiona. Iako u skromnom broju, džudisti starčevačke Akademije Jočić napravili su sjajan uspeh.

Najsjajnijim odličjem okitila se Natalija Strigić i to u dve uzrasne kategorije - u konkurenciji kadetkinja i starijih pionirki. Dunja Jočić je takođe u ovom uzrastu bila srebrna pa su tako one svojim visokim plasmanima osvojile pehar za najbolju ekipu starijih pionirki na turniru.

Sjajno se borio i Filip Spasić koji je sa nekoliko pobeda i porazom u finalu zauzeo drugo mesto.

Prema rečima trenera Miroslava Jočića i najmlađi u ovoj ekipi Đorđe Miljković svojim drugim mestom hvata priključak sa sarijim drugarima i polako postaje deo pobedničkog tima.

“Stabilan medaljaš ove godine, Dejan Strigić je ovoga puta osvojio veliku bronzu jer se takmičio u konkurenciji starijih pionira iako je znatno mlađi i lakši od svojih rivala”, navodi trener Jočić i dodaje da su vredni pohvale bili i Mihajlo Ristov i Đorđe Maletić, koji su ovog puta ostali bez medalja.

“Posle četiri godine, izostao je planirani kamp, pod rukovodstvom Miroslava Jočića zbog obaveza kluba u domaćim takmičenjima, ali je učinak Akademije bio svakako dobar”, ističu Starčevci.

 
MarketingNajnovije vesti