Akademci Foto: Privatna arhiva
Sport

STARČEVO: Akademci prevazišli očekivanja

Izvor: 
013info Pon, 23/05/2022 - 15:22Juče se u SC Šumice okupilo više od 450 takmičara iz našeg regiona na Kupu Dunava u organizaciji Džudo kluba Vinča. Džudo klub “Akademija Jočić” iz Starčeva je ponovo imala svoj sjajan nastup, a šest njihovih sportista došlo je do finala.

Standardna šampionka u konkurenciji starijih pionirki Natalija Strigić nije dozvolila iznenađenje i ponovo je osvojila zlato.

“Njena klupska drugarica Dunja Jočić je sjajnim iponima došla do finala, koje je na malo čudan način, zbog razvezane kose, pripalo rivalki koja je u ovom meču bila zaista kranje inferiorna”, rekao je trener Miroslav Jočić.

Jočić je dodao i da je Vuk Milovanović u konkurenciji mlađih pionira bio najbolji, i tako pokazao i potvrdio činjenicu, da je sada, svakako broj jedan u svojoj kategoriji.

Golub i Dejan Strigić su osvojili srebrna odličja, kao i Mateja ilić koji je imao sjajan nastup i čije je izgubljeno finale vrlo diskutabilno.

“Antonina Nikolić je naša uzdanica u konkurenciji poletarki, ali juče nije bila na svom nivou, pa je morala da se zadovolji bronzom. Đorđe Miljković je ostao na petom mestu, a dobre nastupe imali si i Maletić, Petrović i Mitić”, istakao je Jočić.

Posebno je naglasio da ga raduje forma starijih pionira koje narednog vikenda treba da bude na vrhuncu za prvenstvo države.

 
MarketingNajnovije vesti