Starčevo gas
Sport

STARČEVO: Izgradnja distributivnog gasovoda bliži se kraju, priključci verovatno dogodine na jesen

Izvor: 
013info Ned, 04/04/2021 - 10:24

Gasifikacija južnih naseljenih mesta je u toku, a trenutno su mašine u centru Starčeva. Tamo se privodi kraju izgradnja razvodnog gasovoda, koju izvodi beogradska firma MT „Gastel”, čiji direktor Dragan Majstorović navodi da je reč o postavljanju polietilenskih cevi prečnika 225 milimetara.

– Najkasnije do 1. maja završavamo celu trasu kroz Starčevo, jer smo već prošli oko sto metra iza Nadela, a centar smo ostavili za kraj. S druge strane, već smo postavali čelične cevi u dužini od blizu 1.300 metara od Boračke ulice kod „Azotarine” upravne zgrade, do rafinerijske „Kapije 2”, u blizini koje je prvobitno trebalo da bude mernoregulaciona stanica. Mi smo je već naručili, ali je u međuvremenu, iz objektivnih razloga, lokacija za njeno postavljanje pomerena na kilometar i po dalje – u Starčevu, preko puta benzinske pumpe. Sada bi trebalo da se uradi doprojektovanje za tu dodatnu trasu i da se potom i tamo postavi čelik. I sve će to, nadam se, biti gotovo do jeseni sledeće godine, zaključno sa dobijanjem upotrebne dozvole, kada bi Starčevci mogli da dobiju gas, ističe direktor firme MT „Gastel”.

On dodaje da uskoro treba očekivati i završetak još oko dvadeset odsto distrubutivne gasne mreže u Omoljici, kao i nastavak izgradnje ka tom selu i Ivanovu. Prema Majtorovićevim grubim procenama, Omoljčani mogu da se nadaju gasu za dve, a Ivanovčani za tri godine.

 


MarketingNajnovije vesti