• STARČEVO: Novi uspesi takmičara džudo Akademije Joćić – Miroslav i dalje zahteva odgovore o finansiranju sporta u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Na Prvenstvu Vojvodine džudisti OŠ „Vuk Karadžić“, članovi Džudo akademije Jočić, osvojili su četvto mesto. Na ovom takmičenju je nastupilo više od 800 učenika iz 186 škola.
     

    „U Akademiji i školi vlada veliko zadovoljstvo zbog činjenice da naša deca u mlađim uzrasnim kategorijama pokazuju visok nivo znanja i rezultata”, istakao je osnivač Akademije Miroslav Jočić.

    On  podseća i na problematiku oko transparentnosti u finanisranju sportskih kolektiva u Pančevu, jer to ističe otežava funkcionisanje kluba.

    „I ovaj rezultat je proizvod iskljucivo Akademije Jočić  i roditelja ove dece. I treninzi i pripreme čitave godine, i odlazak na takmičenje sve protiče u organjzaciji i finansiranju zaljubljenika i fanatika u Akademiji, bez ikakve pomoći lokalne samouprave a u ovom slučaju i škole”, kaže Jočić.

    Dodaje da su dan pre, na juniorskom prvenstvu Vojvodine Akademci nastupili sa tri takmičara Branislav Đurić je zauzeo treće mesto, Milan Marković je bio peti, a Sara Lukić je ovog puta ostala bez plasmana.

    „Još jednom smo pokazali našu vrednost i posvećenost poslu kojim se bavimo.  To je I još jedna prilika da ukažemo da je ne dopustivo da već duži niz godina lokakalna samouprava puni džepove povlašćenim klubovima a da ovaj i ovakvi klubovi budu bez i jednog dinara čitave godine. Da ljudi u Sportskom savezu Pančeva, koji bi trebalo prvi da reaguju i da zaštite ovakve klubove, da se javno oglase i da kažu, da li ovakav rad i rezultati zaslužuju pažnju i pomoć grada ili možda  neko ima cilj i želju da Akademiju Jočić i slične klubove, sasvim ugasi”, kaže Jočić.

    On je javno pozvao predsednika Sportskog saveza i gradonačelnika Pančeva da to i urade, jer kako kaže njihovo dosadašnje činjenje vodi ka gašenju klubova.

    „Oprostite na ovoj iskrenosti, ali ja kao čovek koji je proslavljao pančevacki sport godinama u nazad i kao pancevački olimpijac vam to neću lako dozvoliti. Spreman da platim svaku cenu. Boriću se za ovu decu do kraja”, poručio je Jočić.

     

     

    Na Prvenstvu Vojvodine džudisti OŠ „Vuk Karadžić“, članovi Džudo akademije Jočić, osvojili su četvto mesto. Na ovom takmičenju je nastupilo više od 800 učenika iz 186 škola.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]