Foto: RK Borac
Sport

STARČEVO: Ragbisti prikupljaju novac i organizuju utakmicu kako bi pomogli kolegama u Hrvatskoj

Izvor: 
013info Uto, 05/01/2021 - 09:12

Ragbisti iz regiona su se opet organizovali u želji da pomognu kolegama iz Hrvatske koje je pogodio razoran zemljotres od 6,3 stepena.
 
Na ideju RK Matori zmajevi, koji je skup ragbi veterana i prijatelja ragbija sa teritorije nekadašnje SFRJ, organizovano je prikupljanje novčanih sredstava za pomoć RK Sisak. 
 
Tu ideju su prihvatili ragbisti iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a na predlog RK Borac Starčevo zakazana je humanitarna veteranska utakmica za 10. januar, između RK Borac i RK Matori zmajevi. 
 
Predstavnik RK Matori zmajevi, Nikola Mudrić je izjavio:
"Dugogodišnji sportski rivali, a sada veliki prijatelji su pretrpeli ogromna oštećenja i razaranja. Pravi prijatelji se poznaju u nevolji, pa smo tako i mi odlučili da im pomognemo u skladu sa svojim mogućnostima, a kao rezultat ove ideje je dokaz da je prva donacija stigla iz Norveške od bivšeg slovenačkog reprezentativca i igrača RK Čelik Zenica Stanka Lješića". 
 
Koristimo ovu priliku da obavetimo sve ljude dobre volje da dođu i podrže ove "momke", a takođe i pomognu u okvirima svojih mogućnosti RK Sisak. 
 
Za one koji žele da pomognu a nisu u mogućnosti da u nedelju budu u Starčevu, donacije mogu uplatiti na sledeće račune:
 
OTP / Vojvodjanska banka: 325-9300600167242-38
Vlasnik računa: Aleksandra Šekularac-Milutinović Milutina Milankovića 64/13, Novi Beograd Navedite prilikom uplate svoje podatke

Za donacije iz HR i drugih zemalja: IBAN: HR6323600003228077659 SWIFT (BIC) Code: Zaba HR2x (to je bic) Vlasnik računa: Tihomir Zlogleđa Svrha uplate: Pomoć Ragbi klubu "Sisak" - donacija
MarketingNajnovije vesti