AK ‚‚Dinamo"
Atletika

Stefan Mihajlov dvostruki prvak Srbije

Pančevo, Pon, 11/07/2016 - 15:15
Tanja Marin


Proteklog vikenda u Kruševcu je održano Prvenstvo Srbije za pionire na novoj atletskoj stazi. Atletski klub ‚‚Dinamo" na ovom takmičenju je osvojio pet medalja: dve zlatne i tri srebrne medalja. Najuspešniji pančevački takmičar na ovom prvenstvu bio je Stefan Mihajlov, koji se okitio titulama prvaka Srbije u sprintu na 60 i 100 metara.

Na Prvenstvu Srbije za pionire učestvovali su svi najbolji pioniri Srbije, a ovo je ujedno bilo i dosada najmasovnije takmičenje. Atletski klub ‚‚Dinamo" nastupio je sa izuzetno talentovanom generacijom i ispunio je ciljeve zacrtane pred ovo takmičenje.

Jedan od najuspešnijih takmičara na prvenstvu bio je Stefan Mihajlov koji je pobedio na 60 m i 100 m i tako dokazao da je najbrži sprinter Srbije u svojoj generaciji. U obe trke je ostvario lične rekorde. U trci na 60m kroz cilje je prošao za 7 sekundi i 44 stotinke, a na 100 m - 11,41 s. Ovim rezultatima približio se učešću na EYOF 2017. godine, kao kandidat za mesto u reprezentaciji Srbije.

AK ‚‚Dinamo"
atletika.jpg

Zapažen nastup na ovom takmičenju imao je i Nikola Radovanović. On je osvojio srebrnu medalju u trci na 300m ličnim rekordom - 38,60 s. U kvalifikacijama trke na 100 metara istrčao je lični rekord - 11,50 s, a u finalu je zauzeo 4. mesto (11,58 s).

- Posle ovog takmičenja sa ponosom možemo reći da  naši najbolji  pančevački atletičari poput Zorane Barjaktarović, Tamare Polić, Anđele Tasić, Ivana Božanića, itd., imaju naslednike koji će im ubrzo postati kolege u atletskoj reprezentaciji Srbije. Ja kao trener moram biti ponosan na svoje atletičare, koji su ove godine  osvojili preko 30 medalja, ako računamo samo zvanična prvenstva Srbije i kupove Srbije. Sa svih dosadašnjih takmičenja u svim uzrastnim kategorijama vratili smo se sa medaljama, a moji atletičari su  prvaci Srbije u sprintu u svim urastima, od pioniira do seniora, istakao je posle Prvenstva Srbije, Ljupčo Cvetkoski, trener Atletskog kluba ‚‚Dinamo". 

Štafeta ‚‚Dinama" je osvojila dve srebrne medalje u obe štafetne trke. U štafeti  4x100 m štafetu su činili: Stefan Mihajlov, Sava Brankov, Aleksa Živanov i Nikola Radovanović. Sastav štafete 4x300 m bio je: Stefan Mihajlov, Uroš Jovanovski, Sava Brankov i Nikola Radovanović.
MarketingNajnovije vesti